ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eficacitatea vaccinului în prevenirea infecției grave cu COVID-19 în rândul persoanelor în vârstă a scăzut la 50 %, potrivit unor noi cifre israeliene, informează Times of Israel.

Vaccinurile Pfizer-BioNTech împotriva coronavirusului îi uimeau pe israelieni cu rate de eficacitate foarte ridicate până la apariția variantei Delta, susține ToI. Dar, potrivit datelor prezentate recent la o reuniune la nivel înalt a Ministerului Sănătății, eficacitatea ”imunizării” în prevenirea bolilor grave „este acum de 80% pentru populația generală și de 50% pentru persoanele în vârstă”.

Organismul național de cercetare epidemiologică din Israel, Institutul Gertner, a efectuat cercetarea, iar Dr. Amit Huppert de la unitatea sa de bio-statistică a declarat pentru The Times of Israel că factorii de decizie politică ar trebui să fie atenți.

Guvernul "nu ar trebui să intre în panică, ci ar trebui să ia datele în serios, deoarece este un avertisment care nu trebuie ignorat", a spus el. "Cei mai mulți dintre noi nu credeau că acum o lună am putea fi în această situație".

El a adăugat că factorii de decizie politică nu au acordat suficientă atenție datelor privind varianta Alpha, care a apărut în Marea Britanie și s-a răspândit rapid în Israel la începutul anului 2021.

Dar, în timp ce cifrele aprind îngrijorarea în rândul israelienilor, chiar și cel mai înalt consilier expert al guvernului în materie de coronavirus a pus la îndoială integritatea lor. Abordarea adoptată ar putea duce la un rezultat "oribil de distorsionat", a susținut profesorul Ran Balicer, președintele grupului național de experți israelieni privind COVID-19.
 
 
"Orice încercare de a deduce eficacitatea vaccinului împotriva bolilor grave din ratele semi-crude de îmbolnăvire în rândul celor vaccinați da sau nu este foarte, foarte riscantă", a susținut acesta.

Datele Ministerului Sănătății publicate la începutul lunii iulie au declarat că eficiența vaccinului în prevenirea infecției, care era, potrivit propagandei oficiale, de peste 90% înainte de Delta, este acum de 64%.