ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 16:54 Gazeta Sporturilor anunță că Răzvan Burleanu a câștigat alegerile pentru șefia FRF încă din primul tur. Cu 168 de voturi din 254 exprimate, șeful FRF și-a asigurat astfel încă patru ani în fruntea fotbalului românesc.

Ionuț Lupescu a strâns doar 78 de voturi, iar ceilalți doi candidați, Marcel Pușcaș și Ilie Drăgan, au primit opt, respectiv zero voturi.
 
Știrea inițială

Astăzi se va decide președintele FRF pentru următorii patru ani. Alegerile pentru șefia FRF sunt programate să înceapă miercuri, de la ora 11.00, la „Casa Fotbalului” unde 257 de electori din toată țara vor vota pentru șefia FRF. Creditați cu cele mai mari șanse sunt Răzvan Burleanu, actualul șef, și fostul oficial de la UEFA, Ionuț Lupescu. În cursă s-au mai înscris Marcel Pușcaș și Ilie Drăgan, relatează Mediafax.

Dosarul lui Sorin Răducanu, fost atacant la Dinamo și Sportul, a fost respins.
Oamenii de fotbal anticipează o luptă umăr la umăr între Lupescu și Burleanu, câștigătorul urmând a se decide la fotofiniș, deși ambii favoriți și-au exprimat, în ultimele zile, crezul că se vor impune detașat și că nu va mai exista turul al doilea.

În situația în care, după primul tur de scrutin, niciun candidat nu va obține majoritatea cerută de statut, se va organiza al doilea tur de scrutin, la care vor participa doar primii doi candidați care au întrunit cel mai mare număr de voturi în cadrul primului tur de scrutin. Dacă pe locul al doilea se vor afla doi candidați la egalitate de voturi, scrutinul se va desfășura între aceștia și candidatul aflat pe primul loc. În cazul egalității numărului de voturi, scrutinul se va repeta până la departajare. Va fi declarat ales în funcția de președinte al FRF, începând cu cel de-al doilea tur de scrutin, candidatul care va obține cele mai multe voturi dintre voturile exprimate și validate.