ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rezultatele preliminare ale alegerilor de duminică îl dau câștigător pe candidatul PSRM, Ion Ceban, cu 52 de procente. După ce a acumulat cele mai multe procente în primul tur de scrutin, socialistul l-a învins pe candidatul blocului ACUM, Andrei Năstase, și în turul doi, informează site-ul publika.

În turului doi al alegerilor locale din Capitală, pentru candidatul PSRM, Ion Ceban, au votat aproape 124 de mii de alegători, în timp ce pentru Andrei Năstase - cu peste 11 mii mai puțin.

Socialistul Ion Ceban este primul candidat al unui partid de stânga care învinge la alegerile din Municipiul Chișinău unde, de fiecare dată, s-a dat o luptă strânsă în turul doi de scrutin.

Remintim că turul doi al alegerilor primarului municipiului Chișinău au fost organizate pe 3 noiembrie, după ce pe 20 octombrie niciun candidat nu a reușit să acumuleze mai mult de jumătate din voturile necesare.