ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alexandru Cumpanașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, dispărută din Caracal anul trecut, anunță, într-o postare pe Facebook,  că va organiza, sâmbătă, 11 ianuarie în Piața Constituției din București, un marș pentru Alexandra și Luiza Melencu, despre care spune că nu sunt moarte, așa cum au pretins autoritățile, încă de la începutul anchetei în cazul Caracal.

 În anunțul postat pe Facebook, Cumpănașu spune că marșul pe care-l organizează, și la care îi cheamă pe toți românii care s-au săturat de abuzuri, este și pentru pădurarul Liviu Pop, din Țăndărei, ucis la finele anului trecut de hoții de lemne. 

„ROMÂNI, HAIDEȚI LA MARȘUL ORGANIZAT SÂMBĂTĂ, ORA 14:00 IN PIATA CONSTITUTIEI! ALEXANDRA si LUIZA NU SUNT MOARTE‼DINCA A RECUNOSCUT! SA NE APARAM COPII‼ Pt confirmare participare mars: mruianu@yahoo.de
Luați si copiii. Va fi pasnic. Trebuie sa le aratam ca nu-si bat joc de copiii noștri!
#oromanieputernicasimoderna
#oromaniefaraclanuri
#oromaniefaraviolenta
#112vreausatraiesc”, a scris Cumpănașu pe Facebook.

Într-un alt text, postat anterior, Cumpănașu scria că vrea ca prin acest marș de protest, românii să spună NU abuzurilor și să nu accepte decesul declarat de DIICOT în cazul Caracal.

Luiza Melencu (18 ani) a dispărut în luna aprilie 2019, după ce a luat o mașină de ocazie. În același mod a dispărut și Alexandra Măceșanu (15 ani). Gheorghe Dincă a fost identificat abia în 26 iulie, după ce Alexandra a sunat de 3 ori la 112 pentru a-și anunța răpirea, însă acțiunile de salvare au eșuat. Deși inițial Dincă a susținut că a ucis-o pe Luiza Melencu, acesta cere acum, să fie reaudiat, spunând că nu ar fi omorât-o.