ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, susține că, în contextul pandemiei cu noul coronavirus, este nevoie de o lege a vaccinării.

„Vaccinul care probabil o să fie extrem de solicitat în acest an este vaccinul gripal, care, dincolo de faptul că previne gripa sezonieră, va preveni ceva care este extrem de îngrijorător: co-infecția, în toamnă sau în iarnă, cu virusul gripal și cu coronavirus. Nu este o glumă, este o posibilitate și, din această cauză, cred că ar trebui să acționăm acum, nu să așteptăm să ajungem iar în situația în care numărul mare de îmbolnăviri de gripă generează un interes pentru vaccin, în momentul în care vaccinul nu mai este disponibil”, a spus medicul Alexandru Rafila, marți, la un site de știri.

Reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a atras atenția că, în contextul pandemiei cu noul coronavirus, este nevoie de o lege a vaccinării.

„Acum ne găsim în situație foarte dificilă, o urgență de sănătate publică majoră - infecția cu noul coronavirus - și toate speranțele legate de controlul acestei infecții din toate țările se referă la găsirea unui vaccin care să oprească lanțul transmiterii. În acest context, aș vrea să aduc în dezbatere o problemă de sănătate publică care frământă România în subsidiar, se referă la programul național de vaccinare, la îmbunătățirea lui și la adoptarea unei legi a vaccinării care să ajute la atingerea țintelor OMS - de 95% acoperire vaccinală pentru principale atingene sau vaccinuri, pentru publicul larg, care sunt incluse în acest program”, a explicat Rafila.

Mai mult, medicul declară că vaccinarea este o oportunitate și pentru persoanele adulte și pentru vârstnici, menționând că, în plină pandemie cu noul coronavirus, există o recomandare expresă ca persoanele vârstnice să fie vaccinate împotriva infecțiilor pneumococice.