ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alianța Părinților a transmis o scrisoare deschisă către Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) și către toți parlamentarii români, în care deplânge comunicatul prin care FNPMF le cerea parlamentarilor pe 1 noiembrie 2021 să adopte legea certificatului „verde” fără tergiversări și fără excepții, dar cu sancțiuni severe pentru cei care nu se vor conforma. Alianța Părinților, ca parte semnatară a Memoriului prin care societatea civilă cerea parlamentarilor să nu voteze nici un proiect de lege care să impună obligativitatea vaccinării sau a certificatului „verde”, condamnă solicitarea diametral opusă adresată parlamentarilor de FNPMF și arată că aceasta nu reflectă grija pentru sănătatea publică, ci „expresia cea mai frustă a gradului de dezumanizare la care s-a ajuns în sistemul de sănătate”, dat fiind că medicii de familie primesc, din bani publici risipiți de guvern, stimulente financiare pentru a convinge oamenii la vaccinarea Covid. Alianța Părinților mai expune și nereprezentativitatea federației în cauză. Redăm integral scrisoarea deschisă transmisă de Alianța Părinților:
 
Scrisoare deschisă adresată 
Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie 
și parlamentarilor români, cu privire la comunicatul FNPMF 
din 1 noiembrie 2021

Alianța Părinților a luat cunoștință de conținutul comunicatului de presă emis la 1 nov 2021 de Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie.

FNPMF „solicită tuturor parlamentarilor adoptarea legii certificatului verde fără tergiversări, fără introducerea unor excepții sau modalități de a „fenta” măsurile de sănătate publică și cu sancțiuni severe pentru cei care nu respectă legea”.

Conținutul comunicatului, departe de a fi dovada preocupării FNPMF pentru sănătatea publică, este expresia cea mai frustă a gradului de dezumanizare la care s-a ajuns în sistemul de sănătate.
 
Comunicatul este redactat sub forma unei scrisori pline de elemente emoționale, care nu au nimic  comun cu datele științifice publice și accesibile tuturor cetățenilor, deci și medicilor membri ai  FNPMF.

Se cuvine să facem următoarele precizări : FNPMF este reprezentată în 11 județe ale țării. Având în vedere și faptul că numai aproximativ 35% dintre medicii de familie au încheiat cu CNAS contracte pentru vaccinarea anti-covid, ne dăm seama că reprezentativitatea FNPMF nu este una semnificativă.
Cu toate acestea, comunicatul FNPMF ar putea produce un oarecare impact în lipsa unei analize atente.

În comunicat se afirmă fără jenă că „certificatul verde introdus [.....] în toate domeniile și pentru toate activitățile, fără excepție, este cea mai sigură măsură care poate fi adoptată de Parlament pentru a limita transmiterea virusului, a numărului de îmbolnăviri și reducerea deceselor. Pentru a proteja viețile românilor”.

Domnilor doctori membri ai FNPMF, d-voastră aveți obligația profesională de a vă informa permanent și de a vă corela activitatea cu cele mai recente date științifice din domeniu. 

Nu putem crede că nu dețineți informația conform căreia persoanele vaccinate se pot infecta la fel ca și cele nevaccinate, situație în care prezintă aceeași încărcătură virală cu cele nevaccinate infectate și pot transmite exact la fel infecția în comunitate, lucru confirmat oficial la 28 iulie 2021 de directorul CDC, Rochelle Walensky și de medici infecționiști români (dr Streinu Cercel, dr Marinescu, etc, etc).

Din moment ce „vaccinat” nu înseamnă sănătos, iar „nevaccinat” nu înseamnă „bolnav”, este evident faptul că adoptarea certificatului verde nu are nicio bază științifică, nicio justificare medicală și este complet inutil ca mijloc de limitare a transmiterii virusului în comunitate.
 
În schimb, certificatul verde este un mijloc de îngrădire a dreptului la muncă, la educație, la liberă circulație, un mijloc de segregare socială, de constrângere și de opresiune. 

Ce anume credeți că vă dă d-voastră dreptul să cereți parlamentarilor impunerea certificatului verde, știind că obținerea acestuia implică, printre altele, condiționări inadmisibile și imorale, precum obligarea implicită a cetățenilor la acceptarea administrării unor seruri experimentale pentru a-și putea păstra locul de muncă? 

Cu o lipsă totală de decență, în comunicat afirmați că „certificatul verde sprijină indirect și campania de vaccinare, fără a introduce obligativitatea vaccinării. Românii au posibilitatea de a alege – vaccin sau testare”.

Nu, domnilor doctori, certificatul nu „sprijină” nimic. El constrânge, obligă, îngrădește drepturi. Câți români credeți că au resurse suficiente pentru a se testa de câte ori le-ar cere statul? Foarte mulți trăiesc la limita subzistenței, dar de la înălțimea veniturilor dumneavoastră acest lucru este, cu siguranță, greu de văzut și de înțeles.

În continuarea comunicatului apare următoarea afirmație:

„Am văzut deja în ultima săptămână efectele pozitive ale introducerii parțiale a certificatului verde.”

Care sunt acelea? S-a redus numărul de infectări cumva? Nu, domnilor doctori! Ați văzut doar că a crescut numărul românilor care, îngroziți de spectrul foamei, au acceptat serurile experimentale pentru ale căror efecte secundare nimeni nu-și asumă vreo răspundere. Nici dumneavoastră, cei implicați direct în administrarea lor. Asta numiți dumneavoastră consimțământ informat ?

Știm ce vă animă, domnilor doctori:  prevederile Ordonanței de urgență nr 3 din 15 ianuarie 2021, din care cităm: 

« Articolul 3(1) Pentru activitatea prestată în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID-19 personalul medico-sanitar și registratorii medicali, cu excepția personalului delegat sau detașat, beneficiază de plată pentru timpul efectiv lucrat la un tarif orar diferențiat în baza contractului de prestări servicii, după cum urmează: a) 90 lei/oră pentru medici; b) 45 lei/oră pentru asistenți medicali; c) 20 lei/oră pentru registratorii medicali.
 
2) Medicii de familie cu liste proprii, aflați în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate în vederea informării, programării la vaccinare, monitorizării și raportării reacțiilor adverse pentru persoanele aflate pe listele proprii, beneficiază de un tarif pe serviciu după cum urmează: a) pentru primii 50% din numărul total al persoanelor înscrise pe lista proprie, eligibile la vaccinare: 30 lei/serviciu; b) peste pragul de 50,001% din numărul total al persoanelor înscrise pe lista proprie, eligibile la vaccinare: 50 lei/serviciu; c) peste pragul de 60,001% din numărul total al persoanelor înscrise pe lista proprie, eligibile la vaccinare: 60 lei/serviciu.

(4) Pentru administrarea vaccinului de către medicii de familie aflați în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate, în cabinetele proprii [...........], tariful este de 40 de lei/inoculare.
5) Pentru administrarea vaccinului de către medicii de familie aflați în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate, la domiciliul persoanei [................], tariful este de 60 de lei/inoculare.

(5^2) Pentru administrarea vaccinului de către medicii de specialitate, în cadrul furnizorilor de servicii medicale de specialitate din ambulatoriul pentru specialități clinice, inclusiv ambulatoriul integrat al spitalelor [...............], tariful este de 40 de lei/inoculare »

Cu alte cuvinte, STATUL a legitimat cu bună știință un conflict de interese generator de tragedii prin efectul de anesteziere a conștiințelor.

Dacă ne uităm pe Site-ul Agenției Naționale a Medicamentelor și constatăm, spre exemplu, că 3944 de cadre și instituții medicale au fost sponsorizate de Pfizer cu sume de milioane de lei numai în 2014 (printre beneficiari – nume sonore, medici foarte activi în promovarea vaccinurilor anti-covid), dacă mai aruncăm o privire și la datele actualizate, unde cifrele devin amețitoare, înțelegem fără eforturi cum s-a ajuns la distrugerea relației firești dintre medic și pacient, cum am ajuns să avem un sistem sanitar de tip caracatiță, cum s-a ajuns ca oamenilor să le fie teamă să ajungă la spital. 

Dintr-o minimă decență ar fi fost de așteptat, domnilor doctori, să vă abțineți de la a menționa în comunicat «miile de decese evitabile». Dacă asta ar fi fost prioritatea d-voastră, ați fi făcut toate eforturile și toate presiunile nu pentru adoptarea certificatului verde, ci pentru ca statul să asigure în farmacii tratamentele care funcționează.

D-voastră știți foarte bine că în România se moare de covid nu pentru că nu s-au vaccinat destui români, ci pentru că statul nu a asigurat în farmacii și spitale anticorpi monoclonali, tocilizumab, favipiravir, arbidol, ivermectină, medicamente pentru care există deja o piață neagră, de unde sunt procurate pe bani grei și adesea administrate (cu rezultate foarte bune) chiar de d-voastră !

Încrederea oamenilor în vaccinuri nu va fi restaurată prin legi care încalcă drepturi constituționale și acorduri internaționale, care instaurează dictatura medicală, care reprezintă un atentat la adresa demnității umane și deschid poarta spre orice alte abuzuri medicale.

Vă cerem, deci, să ne tratați cu respectul datorat unor ființe raționale, capabile să înțeleagă informații medicale oficiale, publice, aflate acum la îndemâna oricui (deci și a d-voastră...). Tratați-ne cu respectul pe care ni-l pretindeți! Acționați, într-adevăr, pentru a salva vieți! Nu mimați această acțiune pentru vremelnice avantaje materiale!

Domnilor doctori, ignorarea repetată a glasului conștiinței duce la atrofierea ei, dar – inevitabil - toți vom ajunge la un moment al bilanțului. Acordați-vă, vă rugăm, câteva minute de întoarcere a privirii către oglinda dinlăuntru. Ce vedeți acolo? 



Comitetul Director al Alianței Părinților 
                                                                                                              Președinte:
Popa Olimpia- Dir. Departament Educație-Sănătate                                               Cristian Filip                  


02.11.2021
 
Sursa Foto: