ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Împlinire unui an de război ruso-ucrainean nu aduce vești bune pentru români. Ambasada Rusiei la București a anunțat, joi seara, că, potrivit ministerului rus al Apărării, forțele ucrainene se pregătesc să invadeze Transnistria, după cum relatează Știripesurse.

Într-un comunicat postat pe pagina sa oficială de Facebook, Ambasada rusă a afirmat că ucrainenii au adunat soldați și armament la granița cu Republica Moldova.

Potrivit rușilor, dronele ucrainene survolează deja Transnistria. Rușii au anunțat că vor răspunde provocărilor ucrainene.

„Ministerul Apărării al Federației Ruse:

Regimul de la Kiev și-a intensificat pregătirile pentru invadarea Republicii Moldovenești Nistrene (RMN)

După cum s-a raportat anterior, această acțiune a Forțelor Armate ale Ucrainei va avea loc ca răspuns la presupusa ofensivă a trupelor ruse de pe teritoriul Transnistriei.

Ministerul Apărării al Federației Ruse înregistrează în prezent o acumulare semnificativă de personal și echipament militar al unităților ucrainene în apropierea frontierei ucrainene-transnistrene, desfășurarea de artilerie la punctele de tragere, precum și o creștere fără precedent a zborurilor cu aeronave fără pilot ale Forțelor Armate ale Ucrainei peste teritoriul RMN.

Implementarea provocării planificate de către autoritățile ucrainene reprezintă o amenințare directă la adresa contingentului rus de menținere a păcii dislocat legal în Transnistria.

Forțele Armate ale Federației Ruse vor răspunde în mod adecvat provocării iminente a părții ucrainene”, a transmis Ambasada Rusiei la București.
 
 
SUBIECTUL A INTRAT DEJA ȘI PE AGENDA JURNALIȘTILOR AMERICANI. VIDEO: