ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasada Statelor Unite ale Americii la București a ridicat un steag uriaș în culorile curcubeului chiar pe clădirea din Capitala României.

Fotografia a fost postată de Asociația Accept la finalul lunii mai, steagul rămânând până azi pe clădirea Ambasadei Americane.  Cel mai probabil, steagul a fost ridicat în cinstea săptămânii gay de la București, din perioada 17-23 mai, ce a culminat cu parada anuală a homosexualilor.

Statele Unite au susținut în mod direct și activ mișcarea homosexuală din România, organizând numeroase evenimente pentru a promova acest stil de viață. 

În data de 16 mai, a.c., ambasada SUA a trimis un comunicat de sprijin pentru marșul și evenimentele gay de la București. De asemenea, pe 23 februarie 2015, secretarul de stat John Kerry a anunțat că Randy Berry, consul general al SUA la Amsterdam, va servi ca ambasador general al Americii pentru drepturile persoanelor LGBT din întreaga lume.