ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a vizitat recent Târgu-Jiu. Diplomatul american a postat pe Facebook o înregistrare în care spune că a fost impresionat de acest oraș, care i-a adus aminte de Constantin Brâncuși și îi încurajează pe toți cunoscuții săi să viziteze municipiul județului Gorj.

Hans Klemm a postat pe pagina Ambasadei un filmuleț în care  îi sfătuiește pe toți prietenii, colegii și rudele să viziteze orașul care îi amintește de Brâncuși. „Desigur, nu am ratat ocazia de a vizita această capodoperă, lucrarea lui Constantin Brâncuși, ansambul dedicat eroilor din Primul Război Mondial. Brâncuși este binecunoscut în Statele Unite, în parte datorită expoziției sale din 1913.

„Îi incurajez cu fermitate pe toți americanii, prietenii, colegii și rudele mele să vină în vizită la Târgu-Jiu, dacă nu au ajuns deja. Veți fi absolut uimiți”, spune diplomatul american, în  filmulețul publicat pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei SUA.

Ambasadorul a făcut, săptămâna trecută, o călătorie în Oltenia și Muntenia. La Târgu-Jiu,  diplomatul american s-a întâlnit cu autorități locale și a vizitat și celebrul Ansamblu Brâncuși din oraș,  arată Ambasada SUA.