ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul Daniel l-a primit miercuri, la Reședința patriarhală, pe Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.   

Ambasadorul SUA în România, aflat la început de mandat, a precizat, in timpul întrevederii, că este  pentru prima oară în cariera sa când își desfășoară misiunea diplomatică într-o țară ortodoxă și a exprimat interesul de a cunoaște mai bine istoria, rolul și contribuția Bisericii Ortodoxe Române în societatea românească.  
 
Potrivit basilica.ro,  Hans Klemm a vorbit despre cele trei priorități ale mandatului său: securitatea și strategiile de apărare ale României, promovarea democrației, inclusiv a libertății religioase și promovarea prosperității prin schimburi comerciale și investiții.   

Părintele Patriarh Daniel l-a felicitat pe noul ambasador al SUA și a apreciat relațiile foarte bune dintre cele două state. Patriarhul României a mulțumit înaltului oaspete pentru ospitalitatea manifestată de poporul american față de românii stabiliți de-a lungul timpului pe continentul american și a subliniat că, pentru noi, democrația se fundamentează mai întâi pe valorile evanghelice ale demnității umane, dreptății sociale și solidarității comunitare la nivel național și internațional.   În acest context, P. F. Daniel a menționat ca prioritate a misiunii Bisericii intensificarea legăturii vieții spirituale cu lucrarea social – caritabilă și educațională. 

În acest sens, Patriarhul României a menționat că una din probleme grave care afectează în prezent numeroase familii de români este fenomenul migrației. De aceea, între cele peste opt sute de instituții și proiecte sociale derulate de Biserica Ortodoxă Română, se distinge programul Alege școala! desfășurat la nivel național cu scopul prevenirii și reducerii abandonului școlar.