ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Analistul economic Ilie Șerbănescu face o nouă radiorgrafie a economiei românești, enumerând domeniile care nu se mai află sub controlul statului, ci la discreția străinilor, situație care îl îndreptățeștze să afirme că România nu este decât o anexă bananieră a Uniunii Europene.

Economia românească, bună sau rea, a fost lichidată într-o perioadă istoricește scurtă, echivalentă cu o singură clipă la scara istoriei, scrie analistul Ilie Șerbănescu într-un editorial publicat de cotidianul.ro.

Șerbănescu arată că economia românească "a fost înlocuită de ceea ce poate fi denumit „economia din România", în care capitalul românesc este minoritar și ca pondere, și ca forță, în timp ce toate, dar absolut toate pozițiile strategice și de control aparțin capitalului străin".

"În spatele fiecăruia din cele 15 puncte concluzive de pasiv după 10 ani în UE (vezi articolul Apartenența la UE: bilanț economico-politic) se află realități și fapte cărora, chiar dacă deranjează, nu li se poate nega existența și statistici care, din păcate pentru cei care vor să le ignore, sunt atestate de instituțiile de profil europene și internaționale", apreciază analistul economic în analiza sa pentru cotidianul.ro.

Ilie Șerbănescu amintește că "economia străină din România reprezenta 22% din total la intrarea în UE, iar acum depășește jumătate".

"De altfel, un teritoriu - chiar dacă încă numit țară - care a pierdut controlul propriu cel puțin în trei zone de forță în care are loc rulajul banului (exploatarea resurselor, distribuțiile de energie și băncile) nu mai există decât ca o colonie. Acesta este cazul României!

Să mai consemnăm complet dezaxata componență colonială de piață de desfacere a României: nicăieri în lume, în topul primelor 100 de companii după cifra de afaceri, nu se află un număr atât de incredibil de prezențe din zona consumului: vreo 35! Cu o excepție, toate străine. Ceea ce evidențiază fără echivoc statutul colonial al României: consum fără producție, hipermarketuri fără fabrici, bănci fără economie reală, mașini fără șosele!", conchide cunoscutul analist economic.

Textul integral poate fi citit AICI.