ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Andrei Caramitru (USR) a reacționat violent pe social media, după ce ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat marți seară încheierea unui acord cu Patriarhia Română, prin care cadrele din subordinea MAI vor supraveghea și sprijini distribuirea paștilor și luminii către credincioși în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în condițiile în care creștinii ortodocși au voie să meargă ziua pentru a-și lua sfintele paști, dar nu vor putea lua parte în noaptea de Înviere la slujbă.
 
Politicianul USR anunță că se dezice de Biserica Ortodoxă Română, pe care o cataloghează drept „criminală, retrogradă, retardată, coruptă”, adăugând că „ortodoxia ca rit creștin a devenit un coșmar rusofon criminal, care ne ține în afara civilizației”, alegații prin care useristul discriminează și insultă public nu doar instituția, ci și pe creștinii ortodocși, pe care ministrul Vela îi recunoscuse a fi majoritari în România, numărul mare al acestora fiind și motivul măsurilor speciale dispuse.

„Eu de azi ma dezic oficial de Organizația BOR. Am fost botezat ortodox. Nu sunt ateu, sunt un om spiritual. Dar toată chestia asta numita BOR este doar o organizatie criminală, retrograda, retardata, corupta. Și ortodoxia ca rit creștin a devenit un coșmar rusofon criminal. Care ne tine in afara civilizației. Și nu are NICI o legătura cu Biblia și cu credința. NICI UNA. E un ISIS. O sectă demonică. 
Așa ca de azi oameni buni - EU NU O SA MAI CALC NICIODATĂ IN VREO BISERICA ORTODOXA. Oricine isi face nunta botez etc acolo - eu nu o să vin. Și nu voi mai interacționa vreodată cu vreun angajat al acestei organizații. Punct”, a scris Andrei Caramitru, marți seară.

El nu s-a oprit aici, continuând să insinueze că misiunea preoților, voluntarilor și credincioșilor de a duce lumina în fața casei credincioșilor în seara de sâmbătă ar constitui un mijloc de propagare a epidemiei. Caramitru ignoră, intenționat sau nu, prevederile acordului despre măsurile de protecție și distanțare a oamenilor care vor fi în teren sâmbătă seară, supralicitând doar frica irațională de contaminare, fără a demonstra o cauzalitate care să ducă la aceasta.

„Toată nenorocirea din nordul Italiei a venit de la un meci de fotbal jucat la Milano. Cu echipa din Bergamo. Au fost doar câteva zeci de mii de oameni acolo.
Acum noi scoatem pe străzi toți popii, toți polițistii si milioane de oameni. Milioane, nu zeci de mii.

Va las sa va gândiți ce se va întâmpla in următoarele luni. Si noi nu avem ventilatoare. Nu avem nimic”, se lamentează Caramitru într-o a doua postare.

În fine, el revine și cu o a treia, în care spune pe șleau că lumina e purtătoare de virus în accepțiunea lui, iar acordul între MAI și BOR ar fi o înțelegere pentru bani.

„Tare business. Să îl fortezi pe polițist sa dea amărâtului lumina și covidul. Si in doua săptămâni îi îngropi pe amândoi și le iei banii si de slujbă și de groapă”, concluzionează Andrei Caramitru.
 
Andrei Caramitru a mai postat și o fotografie trucată a ministrului Marcel Vela aflat la tribuna MAI, dar având capul și coroana patriarhului Daniel.