ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deranjat că în aceste zile circulă în mediul online o declarație a sa mai veche, care l-ar face un susținător al Referendumului pentru Căsătorie, Andrei Pleșu anunță că NU va merge la vot, în 6 și 7 octombrie. Pleșu scrie în dilemaveche.ro că nu va vota pentru că este vorba de un referendum care, spune el,  „pe lîngă formularea ineptă din întrebare, valorifică în mod impur un interes politic în care nu cred, o anumită ignoranță din rîndurile electoratului și un capital de intoleranță și judecată tăioasă a „aproapelui” care n-are nimic de a face cu creștinismul”.

„E inadmisibil ca un text al meu, rupt dintr-un context mult mai nuanțat, să fie folosit șmecher de inși cu care n-am nimic în comun”, spune Pleșu.

Probabil, afirmația la care face trimitere „intelectualul lui Băsescu” este următoarea:
 
„Sunt de acord cu parteneriatul civil. Este vorba de soluții de viață pragmatică. Oamenii se îmbolnăvesc, mor.. E o diferență între căsătorie și parteneriat civil.

Căsătoria e un ceremonial care te introduce în clasa din care tu ai ieșit. Eu nu îi înțeleg pe homosexuali. Tu te afirmi ca diferență și ceri să ți se respecte faptul că ești diferit. Și după ce ți se respectă asta, spui «dar vreau și eu la fel». Mi se pare o contradicție. Stai în statutul pe care l-ai ales. Nu încerca să te faci „mămică”, pentru că tu ai hotărât ce ești, prin balansul acesta bicolor al cuplului”, spunea Andrei Pleșu, în platoul Televiziunii Române, în luna mai 2018, potrivit qmagazine.ro.

Înaintea sa, așa cum ActiveNews arăta aici, Mircea Cărtărescu, anunța și el, pe pagina sa de Facebook, că va boicota Referendumul din 6 și 7 octombrie 2018 pe motiv că încalcă drepturile omului.