ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhia Română lansează un apel pentru ajutorarea românilor aflați în zonele în care gerul și zăpada au făcut ravagii în ultimele ore. 


"În aceste zile în care din cauza viscolului și a căderilor masive de zăpadă multe comunități rurale au rămas izolate mai ales în sud-estul țării, ca și în anii precedenți, Patriarhia Română face un insistent apel către Centrele eparhiale, clerul și credincioșii de la parohiile din zonele afectate să ofere sprijin concret familiilor sărmane și persoanelor vârstnice singure care au nevoie urgentă de ajutor la deszăpezirea gospodăriilor.

În același timp, îi îndemnăm pe preoții din parohiile care se confruntă cu situații de urgență provocate de ninsori și viscol ca prin implicarea Consiliilor și Comitetelor parohiale să îi ajute cu apă, ceai și alimente pe cei care au nevoie de ajutor pentru a putea depăși mai ușor momentele dificile din aceste zile", se spune în comunicatul Biroului Patriarhiei Române.