ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Institutul Național pentru Fizica Pământului a lansat un program online de avertizare seismică. Alerta se produce pentru cutremure mai mari de 4,5 grade pe Richter.

Prima condiție este aceea a conectării la internet, pentru a putea intra la adresa alerta.infp.ro, unde apare pagina aplicației gratuite, în faza de testare.

În momentul producerii unui cutremur în zona Vrancea de peste 4,5 grade pe scara Richter, în partea de sus a paginii se va putea vedea fereastra secundelor rămase până la momentul resimțirii undei seismice în București, în medie de 25- 30 de secunde. Seismograful din imagine va oscila cu posibila magnitudine a cutremurului și se vor afișa informațiile specifice seismului, adică magnitudinea sa.

De asemenea, sfera va indica culoarea roșie – în lipsa unei mișcări seismice culoarea este verde. Titlul paginii se va schimba succesiv, afișând textul "Atenție, cutremur”, iar aplicaţia va emite un semnal sonor specific. Exista și varianta pentru Android, scrie libertatea.ro.