ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La manifestațiile de 1 Decembrie vor putea participa în zona oficială maximum 400 de persoane posesoare de certificat Covid în București și maximum 200 de persoane „certificate” în alte orașe, iar în zona neoficială va fi permisă prezența și a nevaccinaților, cu condiții precum dezinfectarea mâinilor, purtarea măștii și păstrare distanței de 1 m. Aceste reguli se aplică pentru manifestările petrecute în aer liber, cele desfășurate în spații închise nefiind accesibile decât vaccinaților sau vindecaților de Covid. De asemenea, școala va fi reluată cu prezență fizică în toate localitățile unde rata infectării coboară sub 3 la mie, indiferent de procentul vaccinării cadrelor didactice, după ce autoritățile vacciniste și-au dat seama că decizia anterioră era idioată. Anunțul a fost făcut vineri de șeful DSU, Raed Arafat, care a ținut o conferință de presă despre noua hotărâre emisă de CNSU în cursul zilei. 

„Se abilitează Ministerul Educației și Ministerul Sănătății în vederea modificării ordinului comun nr. 5338 / 2021 pentru aprobarea măsurilor de aprobare a activității în cadrul unităților și instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 în sensul permiterii participării zilnice cu prezență fizică la cursuri a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ din localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică de 3 la mia de locuitori - indiferent de rata de vaccinare a personalului, cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2. Pe scurt, peste tot unde (incidența) este sub 3 la mie nu se mai ia în considerare rata de vaccinare și se permite participarea fizică la școli, respectând măsurile de sănătate publică.
 
 

Se propune ca organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României să fie permisă cu participarea în zona oficială în municipiul București a cel mult 400 de persoane, iar în municipiile reședință de județ, a cel mult 200 de persoane și cu respectarea următoarelor măsuri: purtarea măștii de protecție, măsurile de sănătate publică obișnuite cu dezinfecția și menținerea distanței fizice de minim un metru între participanți, aplicarea regulilor de igienă publică și individuală pentru prevenirea contaminării și răspândirii, efectuarea triajului observațional și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru toate persoanele care intră și sosesc în zonele respective, realizarea accesului participanților în zonele respective conform măsurilor stabilite de instituția organizatoare pe baza situațiilor certificate prin intermediul certificatului digital U.E. Covid-19 în scopul prevenirii contaminării cu virusul SARS-CoV-2. Se propune ca accesul la ceremoniile menționate să fie permis cu asigurarea unei distanțe de minim un metru între participanți, portul măștii de protecție și respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor.

Deci, în zonele oficiale, se intră pe baza certificatului „verde” și maxim 400 de persoane, în afara zonelor oficiale populația poate participa, dar cu purtarea măștii și cu păstrarea distanței minime de 1 metru între persoane.

Se permite organizarea și desfășurarea activităților specifice Zilei Naționale la sediul autorităților și instituțiilor publice centrale cu participarea a cel mult 300 de persoane, iar la sediul autorităților și instituțiilor publice locale, cu participarea a cel mult 150 de persoane, asigurarea unei suprafețe de minim 2 mp între fiecare persoană participantă și respectarea regulilor de acces și protecție sanitară stabilite de instituția organizatoare.

Se propune ca accesul la zonele oficiale organizate în cadrul activităților dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a României, precum și accesul la activitățile organizate la interior să fie permis doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Deci astea sunt condițiile de intrare în zonele respective”, a transmis Raed Arafat la conferința de presă transmisă vineri de pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne. Ne scuzați că am redat atât de mult din tupeul personajului în cauză, considerat de populație drept principalul responsabil de dezastrul actual. VIDEO:  


Rămâne de văzut în ce mod vor putea deveni efective hotărârile CNSU și ale Guvernului Cîțu demis, care nu mai au puteri legale de a restrânge drepturile și libertățile cetățenești garantate de Constituție.

Pentru toți cei care vor să sărbătorească Ziua Națională fără a fi supuși umilințelor, discriminării și condiționărilor impuse la manifestările oficiale, reamintim că miercuri, 1 Decembrie, la ora 14:30 are loc cel mai mare miting al patrioților români în Piața Universității din București. Manifestația a fost anunțată de Asociația Calea Neamului, Starea de Libertate, Legitimă Apărare și NEAMUNIT.
 
Nu uităm faptul că pe 1 Decembrie 2020, la manifestările oficiale a fost interzisă prezența românilor. Rămân memorabile apariția lui Klaus Iohannis în completă singurătate la Arcul de Triumf din București și faptul că la Alba Iulia s-a prelungit carantinarea zonală care expira în acea zi chiar la primele ore ale dimineții numai de dragul de a zădărnici adunarea românilor de Ziua Națională în Capitala Marii Uniri. A fost primul 1 Decembrie când cetatea-simbol a Marii Uniri a fost pustie, prin grija „guWernului meu” și a conducerii PNListe locale, schimbate pe 28 septembrie cu una USRistă.