ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful DSU Raed Arafat a cerut în ședința de guvern ca, începând de duminică, 5 decembrie, toate persoanele care intră în România, inclusiv cele vaccinate, de cetățenie română sau străină, să prezinte un test R.T.-PCR negativ, informează Antena3 pe surse.

Propunerea a stârnit însă tensiuni între Raed Arafat, pe de o parte, și Sorin Grindeanu și Alexandru Rafila (M.S.), pe de alta. Aceștia din urmă s-au opus vehement măsurii propuse de Arafat, susținând că aceasta ar crea un haos de nedescris la frontiere. 

Alexandru Rafila a tranșat diferendul, subliniind că Ministerul Sănătății (M.S.) și nu Departamentul pentru Situații de Urgență (D.S.U.), condus de Raed Arafat, ar trebui să gândească sistemul de măsuri pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

După cum ActiveNews a relatat, testele RT-PCR vor fi abandonate în SUA până la sfârșitul acestui an deoarece sunt inexacte, neputând deosebi virusul gripei sezoniere de SARS-CoV-2. Decizia a fost luată de CDC la finele lunii iulie, ceea ce echivalează cu o recunoaștere oficială a ineficienței acestei metode de testare. Din păcate, în România ce spune PCR-ul a rămas literă de Evanghelie, în continuare.