ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oleksii Arestovici, consilier prezidențial al lui Volodimir Zelenski, descria cu lux de amănunte într-un interviu din 2019 războiul actual din Ucraina, profețind chiar că va avea loc după 2020, cel mai probabil în 2021 sau 2022. El argumenta că Ucraina are de ales între un război de amploare (LSMO) cu Federația Rusă, care să se soldeze cu înfrângerea Moscovei și aderarea Kievului la NATO, și între absorbția Ucrainei în Federație, scenariu considerat de neconceput. VIDEO:

 
Reporter: „În cazul în care Ucraina primește (statutul de candidată la) NATO, atunci am putea vorbi despre o perspectivă a încheierii războiului din Est?”

Arestovici: „Nu va fi vorba despre o încheiere a războiului din Est, ci, dmpotrivă, aceasta va determina cel mai probabil Rusia să lanseze o operațiune militară la scară largă (LSMO) împotrva Ucrainei, deoarece rușii vor vrea să ne degradeze în termeni de infrastructură și să transforme totul într-un teritoriu devastat, astfel încât NATO să ezite în a ne mai accepta ca membri ai Alianței”.

Reporter: „Vreți să spuneți că Rusia va îndrăzni să se confrunte direct cu NATO?”

Arestovici: „Desigur, dar nu cu NATO, ci o vor face înainte ca noi (ucrainenii) să intrăm în NATO, pentru a ne aduce în stadiul de a fi neinteresanți pentru NATO, ca teritoriu devastat. Cu o probabilitate de 99%, prețul intrării noastre în NATO va fi un mare război cu Rusia. Iar dacă nu intrăm în NATO, suntem sortiți absorbției de către Rusia în circa 10-12 ani. Aceasta e răscrucea la care ne aflăm în prezent. Deci, să facem o alegere (...)”. 

Reporter: „Stați așa, dar dacă punem în balanță, care dintre variante este mai convenabilă?”

Arestovici: „Cu siguranță un război la scară largă cu Rusia și intrarea în NATO ca urmare a înfrângerii Rusiei, asta ar fi cea mai tare variantă.”

Reporter: „Și cum ar arăta un război la scară largă cu Rusia?”

Arestovici: „Ei bine, ofensivă aeriană, invadarea de către 4 armate rusești pe care ei le-au format la granițele noastre, asedierea Kievului, încercarea de încercuire a trupelor desfășurate în zona de Operațiune Anti-Teroristă (ATO zone) din Donbas, străpungerea Istmului Perekop din Crimeea, avansarea către rezervorul Kakhovka pentru a alimenta cu apă Crimeea. Ofensivă de pe teritoriul Belarusului, înființarea de noi republici populare, activități de sabotaj, lovituri asupra instalațiilor de infrastructură critică, invazie aeropurtată ș.a.m.d. Asta înseamnă un război la scară largă. Și este 99% probabil să se întâmple”.

Reporter: „Când anume?”

Arestovici: „2020... După 2020. În 2021-2022 ar fi cel mai iminent să se producă”.