ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhidiaconul Ionuț Mavrichi, consilier al Patriarhului Daniel, este propunerea Partidului Mișcarea Populară (PMP) pentru a ocupa poziția de membru în Consiliul Național al Combaterii Discriminării (CNCD), informează Newsweek.

Până la sfârșitul lunii în curs, Parlamentul României trebuie să propună și să numească 7 noi membri ai CNCD, inclusiv președintele instituției. În prezent, negocierile dintre partide sunt în desfășurare, vizate fiind și alte instituții: Autoritatatea de Supraveghere Financiară (ASF), Autoritatea Națională de Reglementare a Energiei (ANRE), Curtea de Conturi și Consiliul Legislativ.

Arhidiaconul Ionuț Mavrichi, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, a urmat studii de Teologie și Sociologie la Universitățile din Sibiu, București, Leeds și Durham.

Acesta e membru din partea Patriarhiei Române în Comitetul de organizare al Micului Dejun cu Rugăciune, un eveniment organizat anual, din 1993 până în prezent, în parteneriat cu Grupul de rugăciune transpartinic din Parlamentul României, după modelul întrunirii ecumenice similare din SUA.

Eugen Tomac, președintele PMP, partidul care l-a nominalizat pe arhidiaconul Mavrichi să devină membru al CNCD, a motivat că propunerea este una „naturală”, ținând cont de specificul partidului și de cerințele funcției vizate. 

„Suntem un partid creștin-democrat și prezența unui specialist, unui profesor, bun cunoscător al realităților autohtone. CNCD este o instituție chemată să combată discriminarea de orice fel, inclusiv cea religioasă, iar Biserica are oameni care îi pot proteja pe cetățeni în fața unor acte de discriminare. Un astfel de om este părintele Ionuț Mavrichi, care este potrivit să reprezinte partidul nostru în CNCD. Propunerea noastră are mari șanse de reușită”, a declarat liderul PMP pentru Newsweek România