ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În această noapte, în bisericile și mânăstirile din Arhiepiscopia Tomisului se va oficia din nou slujba de Înviere, credincioșii fiind invitați să vină ca să primească Lumină, în condițiile în care acest lucru nu a fost posibil de Paști.
 
Arhiepiscopia Tomisului a publicat pe pagina de Facebook programul Odovaniei Învierii:

„Mâine seară (26 spre 27 mai), la miezul nopții, în bisericile și mânăstirile din Arhiepiscopia Tomisului se va oficia Odovania Învierii, după următorul program:

-ora 23:40 – clerul iese din biserici, cântând „Învierea Ta Hristoase…” și oferă lumina credincioșilor prezenți;

- ora 24:00 – se citește Evanghelia Învierii și începe Slujba Utreniei Învierii, după rânduiala consacrată și prevăzută în cărțile de slujbă;

- După Utrenia Învierii ( în jur de 1.30) va începe slujba Sf. Liturghii. La final, se vor împărtăși credincioșii care au ținut postul de trei zile, rânduit anterior, și care s-au spovedit.

- Nu se oferă Paște sfințit (ca la Înviere) ci anaforă, după rânduiala liturgică”.
Menționăm că Sfânta Lumină ce va fi oferită credincioșilor este Lumina ce a fost adusă, deja, de Paști, de la Ierusalim, ea fiind păstrată în toată această perioadă în sfintele altare”, anunță Arhiepiscopia Tomisului.

Arhiepiscopia Tomisului anunța săptămâna trecută că se va face o nouă slujbă de Paști, ca „urmare a instituirii stării de urgență în contextul pandemiei de SARS-CoV-2”, iar din acest motiv „credincioșii nu au putut participa în comuniune deplină cu clerul la această slujbă”.