ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopia Tomisului a transmis sâmbătă că a primit cu „surprindere'” informația potrivit căreia trei persoane au fost reținute pentru evaziune fiscală, două dintre ele fiind un preot misionar și o călugăriță din județul Constanța, susținând că cei doi sunt cunoscuți ca fiind '„cu o conduită morală corectă'”. 

Redăm mai jos comunicatul transmis de Biroul de Comunicare al Arhiepiscopiei:

„Urmare a luării măsurii preventive de reținere a trei persoane (Popa Gabriel, Duna Anișoara și Badiu Florin) de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, Arhiepiscopia Tomisului face următoarele precizări:
 
1. Preotul misionar Popa Gabriel este angajat al Arhiepiscopiei Tomisului, cu atribuții de manager pentru mânăstirea Galeșu (loc. Poarta-Albă, jud. Constanța).
2. Duna Anișoara este călugărită în obștea mânăstirii Galeșu, sub numele de Eleodora, nevând nici o funcție administrativă în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului. În prezent nu mai este reținută, fiind doar audiată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.
3. Conducerea Arhiepiscopiei Tomisului a primit cu surprindere comunicatul Parchetului și așteaptă cu nerăbdare finalizarea dosarului în cauză, întrucât cei doi sunt cunoscuți ca persoane cu conduită morală corectă, ceea ce a și dus la hirotonirea lui Popa Gabriel ca preot misionar și la tunderea în monahism a Dunei Anișoara.”

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a dispus luarea măsurii preventive a reținerii față de trei inculpați bănuiți de evaziune fiscală în formă continuată, urmând a fi sesizat Tribunalul Ilfov cu propunerea de arestare preventivă a acestora pe o durată de 30 zile, informează un comunicat al Parchetului, transmis sâmbătă, scrie Agerpres. 

Potrivit sursei citate, în dosarul penal nr. 459/P/2017 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București „se efectuează urmărirea penală cu privire la infracțiunile de evaziune fiscală în formă continuată, constituirea unui grup infracțional organizat, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și favorizarea făptuitorului, fapte prin care bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu suma de 3.785.988, 90 lei reprezentând TVA și impozit pe profit”. 

Din probatoriul aflat la dosarul cauzei a rezultat că, începând cu anul 2016 pe teritoriul României a fost inițiată și constituită o grupare infracțională alcătuită din mai multe persoane fizice, coordonate de un preot, care importă bunuri din Turcia și le comercializează în țară, fără documente legale.