ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopul Hrisostom II al Ciprului a avertizat că vor fi tăiate salariile acelor preoți despre care „a primit plângeri” că-i îndeamnă pe credincioși să nu se vaccineze sau să meargă la biserică fără mască, relatează sigmalive.com, televiziunea vaccinistă al cărei sediu a fost călcat de protestatarii anti-restricții. Arhiepiscopia de Patras a fost vizată de o demonstrație nu la fel de violentă, ocazie cu care ierarhul locului nu a cutezat să iasă nici măcar la balcon pentru a dialoga cu indignații, mulți dintre ei creștini practicanți.

Vorbind la canalul public de televiziune, el a spus că a dat ordine să i se aducă la cunoștință numele clericilor care nu achiesează la propaganda pandemică în biserică, subliniind că orice preot care se opune deciziilor Arhiepiscopiei, în special ale Sinodului, trebuie să fie pedepsit. „Voi fi foarte strict” în această privință, a subliniat arhiepiscopul cipriot, citat de The Orthodox Times

El a adăugat că Sinodul Bisericii din Cipru a emis o enciclică prin care le recomandă credincioșilor să se vaccineze cu serurile experimentale Covid, urmând „recomandările experților”, subliniind că el nu se lasă influențat de „teoriile conspirației” pe această temă. Dar reacțiile adverse ale noilor „vaccinuri” nu sunt teorii, ci fapte care mutilează/răpesc vieți. El a mai spus că Sinodul a intenționat prin respectiva enciclică să-i îndemne pe oameni la vaccinare astfel încât coronavirusul să fie eliminat și pandemia, învinsă.
 
Câteva zile mai târziu, la o altă televiziune (Omega TV), ierarhul vaccinist le-a făcut o promisiune și angajaților arhiepiscopiei pe care o conduce: dacă la întoarcerea din vacanță nu se vor prezenta cu vaccinul făcut, își vor pierde locul de muncă.
 
„Astăzi am făcut un anunț pentru angajații Arhiepiscopiei; când se vor întoarce la serviciu, pentru că peste o săptămână intrăm în vacanță, cei care încă nu s-au vaccinat trebuie să se vaccineze. Cei care nu sunt vaccinați nu ar trebui să se mai întoarcă la serviciu.

Ei trebuie să se considere concediați; eu îi voi concedia și nu discut acest lucru cu nimeni. Ori sunt convinși și se vaccinează, ori sunt concediați. Asta este tot.

Ar trebui să învețe să îi respecte pe ceilalți. Voi convoca Sfântul Sinod foarte curând după vacanță, pentru că toată lumea trebuie să revină cu picioarele pe pământ”, este de părere arhiepiscopul Hrisostom II al Ciprului, citat de the Orthodox Times.

Pe de altă parte, el nu a spus de ce biserica se dedă la preluarea propagandei statului într-un domeniu care nu este de competența ei. Chiar dacă o asemenea practică a fost impusă de ierarhia coruptă din Cipru, asta nu înseamnă că deciziile sunt drepte și imuabile, iar preoții nu pot fi obligați, de propria conștiință și de statutul de slujitori ai Domnului, să respecte asemenea directive lumești, chiar și venind pe linie bisericească.