ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, miercuri dimineață, că un cetățean român a fost rănit ușor în urma busculadei create pe aeroportul Ataturk, unde marți seara a fost comis un triplu atentat sinucigaș.
 
40 de români au cerut asistență din partea Consulatului General al României la Istanbul, fiind cazați în apropierea aeroportului, în urma atentatului terorist din Istanbul, soldat cu 26 de morți. Printre cei 147 de răniți, se află și un român, care a fost rănit ușor, în urma aglomerației provocate de panică. El este la hotel, în afara oricărui pericol, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

De asemenea, familiile a 20 de cetățeni români care se aflau în aeroport la producerea exploziilor au fost contactate de Consulatul General. 

”Pe tot parcursul nopții, echipele consulare constituite la nivelul Consulatului General al României la Istanbul s-au deplasat la spitalele din localitate pentru a verifica dacă printre victime se află și cetățeni români. Cetățenii români aflați în atenția Consulatului nu sunt răniți, cu excepția unei persoane care a precizat că prezintă echimoze la nivelul membrelor inferioare, survenite în urma aglomerației provocate de panică. Viața persoanei nu este pusă în pericol, fiind evacuată și cazată la hotel la puțin timp după producerea exploziilor”, precizează MAE. 

Consulatul General al României la Istanbul continuă demersurile susținute pe lângă autoritățile turce pentru a verifica existența vreunui cetățean român decedat sau rănit și rămâne în legătură cu persoanele de cetățenie română cazate la Istanbul sau aflate în zona liberă a aeroportului. Totodată, se depun eforturi pentru identificarea unor soluții cât mai rapide pentru repatrierea cetățenilor români ale căror zboruri au fost anulate. 

Cetățenii români precum și rudele acestora au la dispoziție contactele telefonice ale Consulatului General la Istanbul +90 2123583541, +90 2123580516, +90 2123583537, apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center 24/24, precum și telefonul mobil de urgență al oficiului consular român de la Istanbul + 90 5335420695. Precizăm că, pe parcursul nopții precedente, Call Center-ul MAE a preluat operativ un număr de 10 apeluri telefonice din partea cetățenilor aflați în aeroportul din Istanbul, asigurându-le asistența necesară.