ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump a făcut apel miercuri la refuzul unui judecător de a respinge procesul civil de fraudă intentat de procurorul general al New York-ului, Letitia James, împotriva sa și a afacerii familiei sale, la două zile după ce cazul a ajuns în instanță, transmite Reuters.

Apelul la Divizia de Apel, o curte de apel de nivel mediu, a fost depus în timp ce Trump stătea într-o sală de judecată din Manhattan, urmărind cum un contabil care a lucrat pentru el depune mărturie ca prim martor al statului.

James i-a acuzat pe Trump, pe fiii săi adulți Donald Jr. și Eric, pe cei de la Trump Organization și pe alții că au umflat valorile proprietăților de-a lungul unui deceniu și valoarea netă a lui Trump cu până la 2,2 miliarde de dolari.

Procurorul general a declarat că "frauda uluitoare" a fost menită să îl ajute pe Trump să obțină condiții favorabile din partea băncilor și a asigurătorilor.

La 26 septembrie, judecătorul Arthur Engoron a găsit "dovezi concludente" că Trump și-a umflat averea prin supraevaluarea proprietății sale de la Mar-a-Lago, a apartamentului penthouse din Trump Tower, precum și a diferitelor clădiri de birouri și terenuri de golf.

Engoron a ordonat, de asemenea, anularea certificatelor care permit unora dintre afacerile lui Trump, inclusiv Trump Organization, să funcționeze în New York.

Apelul abordează toate concluziile principale ale lui Engoron.

Trump l-a numit pe judecător "deranjat" și a sugerat luni ca acesta să fie exclus din barou.

El a mai spus că James și-a bazat cazul pe cifre "frauduloase", ca parte a unei vânători de vrăjitoare democrate împotriva sa.

"Aceasta este o șicanare", a declarat Trump miercuri.

Trump, un republican, conduce cursa partidului său pentru nominalizarea la alegerile prezidențiale din 2024.

Procesul de apel s-ar putea prelungi dincolo de proces, care ar putea dura până în decembrie.

Engoron audiază cazul fără juriu.

El va analiza alte acuzații, inclusiv falsificarea înregistrărilor comerciale, fraudă de asigurări și conspirație, și dacă inculpații ar trebui să plătească penalități de 250 de milioane de dolari.

James vrea, de asemenea, ca lui Trump și fiilor săi adulți să li se interzică permanent să conducă afaceri în New York.