ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Companiile din morărit și panificație susțin Legea Supermarketurilor și spun că sunt prevederi ce trebuie imediat clarificate pentru a nu le permite retailerilor să facă abuz de putere.

”Cred că în primul rând, ar trebui avansat un termen până la care să se schimbe contractele dintre supermarket și furnizor. Am informații de la colegii din teritoriu că sunt somați de retaileri să semneze noi contracte pe loc, în caz contrar fiind amenințați că vor fi delistați (scoși de raft – n.r.). Nu vreau să le dăm retailerilor posibilitatea să facă abuz de putere și atrag serios atenția asupra acestui lucru” a spus Aurel Popescu, președintele asocițiației patronale din domeniu, Rompan, potrivit agrointel.ro.

În cazul pâinii, Aurel Popescu consideră că termenul de șapte zile pentru plata facturilor pe marfa livrată - prevedere nouă din Legea Supermarketurilor - este mai mult decât binevenită:

”Pentru fabricile de pâine este o gură de oxigen. Păi pâinea proaspătă se vinde în aceeași zi, deci banii intrau imediat în cont la supermarketuri. Șapte zile e un termen mai mult decât rezonabil pentru a ne plăti. Până acum era 30 de zile.”