ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul Aurel Vainer afirmă că cei care se opun Legii nr. 217/2015, care pune semnul egalității între fascism și ”Mișcarea Legionară”, sunt ”neo-legionari”.

Într-un comunicat de presă dat publicității, președintele Federației Comunităților Evreiești din România, deputatul Aurel Vainer, afirmă că cei care se opun acestei legi și o comentează sunt neo-legionari, scrie Dan Tanasa pe blogul său.

”Menirea de fond a legii este de a contribui la apărarea democrației în fața celor care se folosesc de democrație pentru a încerca să o distrugă. Campania virulenta desfășurată de grupuri neo-legionare după promulgarea legii arată că problema există și ca statul român trebuia să-și creeze instrumentele legale pentru a o gestiona”, afirmă Vainer în comunicatul de presă.

Dan Tanasa face o scurtă trecere în revistpă a intelectualilor, istoricilor și jurnaliștilor care s-au pronunțat împotriva acestei legi.
 
Printre ei se numără realizatoarea TV Lucia Hossu Longin, Academia Română, prin vocea academicianului Dan Berindei, Prof. dr. în istorie Radu Ciuceanu, fost deţinut politic, directorul Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Române și președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici, Octav Bjoza.