ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cetățenii Austriei care refuză să se vaccineze anti-COVID începând cu luna februarie, când vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 devine obligatorie, vor fi pasibili de amenzi de până la 7.200 de euro, se arată într-un proiect de lege, potrivit Euractiv.

Vaccinarea va fi obligatorie pentru toți cei care au reședința permanentă în Austria. Potrivit proiectului de lege, consultat de ziarul austriac die Presse citat de Euractiv, sunt exceptate de la vaccinare doar persoanele care prezintă scutiri medicale. 
 
Din proiect nu reiese clar dacă va fi obligatorie și vaccinarea cu mai multe doze sau dacă cei recuperați din boală vor fi tratați la fel ca persoanele vaccinate, aspectele acestea urmând, probabil, să fie definite ulterior, prin decrete ministeriale.
 
Toți cei care vor refuza să se conformeze vor fi convocați să se prezinte la autoritățile administrative districtuale. Dacă vor ignora citația de două ori, vor fi amendați cu 3.600 de euro. În cazul în care se consideră că încălcarea legii privind vaccinarea COVID pune alte persoane în „pericol grav”, sau dacă vor continua să ignore ordinul, vor fi sancționați cu amenzi de până la 7.200 de euro. Potrivit The Guardian, amenzile ar putea fi transformate în pedepse cu închisoarea, dacă persoanele amendate nu le vor putea plăti.
 
Propunerea va fi dezbătută mai în detaliu mâine, când ministrul sănătății, Wolfgang Mückstein, și ministrul pentru Constituție, Karoline Edtstadler, se vor întâlni să discute cu experți și cu opoziția. Proiectul de lege va fi depus pe 6 decembrie. 
 
Amintim că în Austria au avut loc proteste de amploare împotriva dictaturii sanitare.