ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul austriac a ordonat un blocaj la nivel național pentru persoanele nevaccinate, în încercarea de a încetini răspândirea Covid-19 în țară, transmite Daily Mail.

Cancelarul Alexander Schallenberg a confirmat astăzi că milioane de cetățeni vor fi blocați începând de mâine, pe fondul unei tendințe îngrijorătoare a infecțiilor.    

Măsura, care va afecta aproximativ două milioane de persoane din țara de 8,9 milioane de locuitori, interzice persoanelor nevaccinate să iasă din casele lor, cu excepția activităților de bază, cum ar fi munca, cumpărăturile - sau să se vaccineze.

Măsura nu se va aplica copiilor sub 12 ani, deoarece aceștia nu pot fi încă vaccinați în mod oficial. 

Această decizie vine după ce, aseară, sute de protestatari olandezi au fost atacați cu un tun cu apă de către poliție, după ce s-au opus revenirii parțiale a închiderii introduse de premierul olandez Mark Rutte.

În cursul zilei de astăzi, sute de persoane au coborât pe străzile din Ballhausplatz din Viena în timpul unui miting ad-hoc împotriva vaccinării. 

Protestatarii au ținut în mâini pancarte pe care scria "Nu vaccinării obligatorii" în timp ce mergeau pe străzi.
 
 

Duminică, Schallenberg a declarat reporterilor din Viena: "Este datoria noastră, ca guvern al Austriei, să protejăm oamenii.

„Prin urmare, am decis ca începând de luni... să existe o închidere pentru cei nevaccinați”.      

Inițial, izolarea va dura zece zile, iar poliția a fost rugată să verifice oamenii de afară pentru a se asigura că sunt vaccinați, a precizat dl Schallenberg.  

Austria are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa de Vest, doar aproximativ 65% din populația totală fiind complet vaccinată. 
 
  VIDEO: