ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



 
La doar câteva zile după ce cancelarul austriac Alexander Schallenberg a decis să impună carantinarea persoanelor nevaccinate, sindicatele și unii dintre politicieni cheamă oamenii la un mare protest împotriva acestei măsuri liberticide unice în lume, scrie InfoduJour.fr.
 
„Armata e cu noi”, la austrieci

Liderul Partidului Libertății (FPÖ), Herbert Kickl, a chemat la o „mega-manifestație” sâmbătă, 20 noiembrie, la Viena

La scurt timp după aceea, președintele sindicatului forțelor armate austriece (FGÖ), Manfred Haidinger, i-a urmat exemplul și s-a solidarizat cu acest demers printr-o scrisoare publicată pe 14 noiembrie. Prin aceasta, el înțelege să apere „drepturile și libertățile fundamentale”. Sindicatul FGÖ precizează că „toată lumea este autorizată să manifesteze”, chiar și în caz de carantină. Un îndemn la nesupunere venit chiar din partea unor membri ai forțelor de ordine.

Obligația de control impusă de ministrul de Interne, Karl Nehammer, a fost deja respinsă de sindicatul Poliției. În plus, Uniunea Forțelor Armate Austriece anunță că acestea vor participa la marea manifestație de sâmbătă de la Viena.

Guvernul liberticid, cuprins de panică

Este o palmă răsunătoare pentru guvernul austriac care, potrivit presei, se dovedește din ce în ce mai panicat.

Președintele sindicatelor social-democrate (FSG) și al sindicatului Poliției, Hermann Greylinger, n-a lăsat nici o îndoială asupra faptului că Poliția se simte incapabilă să mai efectueze aceste controale impuse de guvern, potrivit unui interviu apărut în săptămânalul Wochenblick.

Manfred Haidinger (FGÖ) asaugă în scrisoarea deschisă: „Prin prezenta arătăm că participarea la adunări publice este un drept legal îndeosebi protejat și că acesta este luat în vizor de asemenea în proiectul de ordonanță deja disponibil. Participarea la adunări și deplasarea pe întreg teritoriul Austriei sunt autorizate”. Iar asta, în ciudat „recomandărilor” guvernamentale ca nevaccinații să se deplaseze cu mijloace de transport proprii.

În cele din urmă, scrisoarea reamintește că „interzicerea unei adunări programate de cetățeni, precum și interzicerea unui miting al partidelor politice au fost recunoscute ca ilegale” de Tribunalul Administrativ din Viena.