ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Informația că unul dintre martorii din procesul lui Ponta a fost șantajat la DNA să declarare lucruri compromițătoare despre acesta a trecut nebăgată în seama de Hotnews, Adevărul, România Liberă, Gândul, etc.
Mari amatoare în a se prelua reciproc când livrează informații despre descinderi, noi dosare DNA și cozi la parchet, publicațiile în cauză au trecut cu vederea in corpore o informație sensibilă pentru DNA.
 
Mai exact, e vorba de constrângerea unui martor să devină denunțător în dosarul în care este cercetat fostul premier. Promovată de stiripesurse.ro și preluată ulterior de mai multe site-uri (inclusiv pagina de Facebook a premierului o găzduiește), informația în cauză îi are în prim plan pe procurorul Jean Uncheselu și martorul Octavian Graure, fost director economic al Complexului Energetic Turceni. 

"Martorul Octavian Graure, fost director economic al Complexului Energetic Turceni, a declarat în fața magistraților ICCJ-și s-a consemnat la dosar-că a fost chemat informal de procurorul Jean Uncheselu și timp de 3 ore acesta i-a cerut să declare că știe de o înțelegere între Șova, Ciurel și Ponta prin care să i se dea bani lui Ponta. Pentru că Octavian Graure a spus foarte clar că nu știe de așa ceva, procurorul Uncheselu l-a amenințat că îl va aresta și că va sta 15 ani în închisoare. După ce Graure a refuzat să spună ceva despre care nu avea cunoștință, procurorul i-a înmînat un proces verbal din care rezultă că e suspect și l-a dat afară din birou”, relata stiripesurse.ro vineri 24 iunie.

Ponta a fost trimis în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de avocat Victor Ponta. 

"Reminder - în 2006-2007 (date la care se referă dosarul) eram simplu deputat în Opoziție. Complexurile Energetice Turceni și Rovinari erau în cadrul AVAS condus de Teodor Atanasiu - principal consilier Alina Gorghiu!” notează fostul Premier pe Facebook.

Ulterior, România TV a găzduit un talk-show care a avut printre subiecte și această știre dar nicio publicație "quality” n-a considerat necesar să aprofundeze subiectul sau să demonteze informația. Demn de menționat este că și Traian Băsescu îl acuzase cu zece zile în urmă pe procurorul Jean Uncheselu că încearcă să obțină denunțuri împotriva sa.