ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parisul a interzis protestele ale „convoiului pentru libertate”, planificate pentru vineri, în timp ce șoferii de mașini și camioane se îndreaptă spre oraș. "Obiectivul declarat al acestor manifestații este de a bloca capitala prin împiedicarea circulației rutiere pentru a-și promova revendicările ... începând de vineri, înainte de a se deplasa luni la Bruxelles", au precizat autoritățile, relatează Le Parisien și The Guardian.

"Din cauza riscului pentru ordinea publică, aceste manifestații vor fi interzise între 11 și 14 februarie", au precizat autoritățile, adăugând că sancțiunile pentru blocarea drumurilor publice includ doi ani de închisoare, o amendă de 4.500 de euro și suspendarea permisului de conducere pentru trei ani.
Imagine
Luni, unii intenționează să se alăture unei demonstrații majore la Bruxelles - unde  primarul Philippe Close a declarat că el și miniștrii belgieni au decis să interzică protestul deoarece nu a fost depusă nicio cerere pentru un eveniment. El a declarat că au fost desfășurate resurse pentru a preveni blocarea drumurilor și că poliția va devia orice convoi care va sosi.

Unul dintre cele mai mari grupuri online are peste 350.000 de membri, iar presa franceză relatează că mai multe convoaie au plecat deja din orașe precum Nisa, Bayonne și Perpignan.

Autostrăzile care duc spre Paris vor fi patrulate de un număr suplimentar de polițiști. 

Convoaiele au plecat deja de miercuri din Nisa și se vor îndrepta spre Paris, inspirate de mișcarea canadienilor.

"Va exista o desfășurare specială de ofițeri pentru a preveni blocarea drumurilor principale, pentru a emite amenzi și pentru a-i aresta pe cei care încalcă această interdicție de protest", a declarat poliția din Paris, adăugând că au fost date instrucțiuni de a "acționa cu fermitate".

"Suntem pur și simplu obosiți de toate acestea. Vrem să mergem unde vrem fără să ni se ceară un permis de vaccinare. Cel puțin prin această acțiune, fac ceva", a declarat pentru agenția de presă Reuters un șofer de camion independent, care s-a alăturat protestului.