ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderii partidelor politice agreate de președintele Iohannis pentru a forma o coaliție „de dreapta” au reușit, în urma negocierilor, să ajungă la o înțelegere pentru formarea Guvernului Cîțu.
 
Ludovic Orban, președintele PNL, a anunțat vineri seară că cele 3 formațiuni au ajuns la un rezultat privind structura noului Guvern și împărțirea funcțiilor de conducere a celor două camere ale Parlamentului.

Împărțirea ministerelor între PNL, USR-PLUS și UDMR va genera următoarea structură pentru noul guvern: 

Premier va deveni fostul ministru al Finanțelor, având în subordinea sa doi vicepremieri, pe Dan Barna (USR) și pe Kelemen Hunor (UDMR).

PNL va prelua Ministerul Finanțelor, Ministerul de Interne, Ministerul de Externe, Ministerul Apărării, Ministerul Energiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Educației, Ministerul Culturii și Ministerul Muncii.

Alianța USR-PLUS va conduce ministerele Justiției, Fondurilor Europene, Sănătății, Cercetării, Transporturilor și Economiei.

UDMR primește Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice, Ministerul Mediului și Ministerul Tineretului și Sporturilor.

Potrivit Ziarului Financiar, conducerea Camerei Deputaților îi revine președintelui Partidului Național-Liberal, Ludovic Orban, iar șefia Senatului va reveni unui lider al Alianței USR-PLUS.

Nominalizările pentru fiecare funcție în parte urmează să fie făcute în curând. Acestea nu pot însă depăși ziua de luni, 21 decembrie, când președintele republicii a preconizat că guvernul deja format va fi învestit de noul parlament.