ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


  • Circa 60 de cazuri de hepatită au fost depistate la copii sub 10 ani în Anglia;
  • Alte 11 cazuri au fost spitalizate în Scoția în ultima lună;
  • Autoritățile sanitare investighează o „varietate largă de posibile cauze” ale focarului.

Părinții din Marea Britanie au fost îndemnați zilele trecute să fie atenți la semne de hepatită, în urma unui val misterios de cazuri la copii. Reprezentanții sistemului de sănătate „nu au nicio idee” care ar putea fi cauzele pentru care zeci de copii au fost atinși de această afecțiune inflamatorie a ficatului, transmite Daily Mail.

Aproximativ 60 de cazuri înregistrate în Anglia, toate ale unor copii cu vârste mai mici de 10 ani, sunt în curs de investigare. De asemenea, se investighează ce a declanșat această afecțiune la 11 copii din Scoția.
 
La niciunul dintre cazuri nu au fost depistate hepatitele A-E, cinci tipuri comune de infecții virale care provoacă boala. 
 
Dr. Meera Chand, director al departamentului de infecții clinice și emergente din cadrul Agenției britanice pentru securitate sanitară (UKHSA), a declarat că „sunt în curs de desfășurare investigații pentru o varietate largă de cauze potențiale, inclusiv orice posibile legături cu boli infecțioase”.

Dar nu există „nicio dovadă” că vaccinul Covid are legătură cu vreunul dintre cazuri, mai menționează sursele citate.
  
Atunci când hepatita este transmisă de un virus, aceasta este de obicei cauzată de consumul de alimente și băuturi contaminate cu fecale ale unei persoane infectate sau prin contact sexual sau prin contact sanguin.

În Scoția, responsabilii din domeniul sănătății au declarat că numărul de cazuri într-o perioadă atât de scurtă de timp, combinat cu răspândirea geografică și gravitatea bolii, este „neobișnuit".

Serviciul de sănătate publică din Scoția (Public Health Scotland) a declarat că nu a fost identificată nicio legătură clară între aceste cazuri.