ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un avion ultraușor s-a prăbușit în județul Brașov, între localitățile Râșnov și Tohan, în cursul acestei dimineți, fără a se cunoaște motivele. Autoritățile sosite la fața locului au găsit un bărbat aflat în stare de inconștiență.

S-au deplasat un elicopter SMURD, un echipaj SMURD, o ambulanță SAJ, 2 autospeciale de stingere, 1 echipaj de descarcerare, a transmis A3.

În urma manevrelor de resuscitare, pilotul, în vârstă de 66 de ani, găsit în stare de inconștiență a fost declarat decedat.

Bărbatul era din Râșnov și peste două zile ar fi împlinit 67 de ani.

Autoritățile investighează cauzele accidentului.

ACTUALIZARE: Potrivit unor surse ObservatorNews, pilotul care a decedat în accidentul aviatic de astăzi, din județul Brașov (zona Râșnov – Tohanu Nou), era chiar inginer de aviație și se numea Alexandru (Alex) Covrig. ActiveNews i-a reperat și contul de FB unde se regăsesc fotografii și filmări cu avionul său. Pilotul era pasionat de zbor și avea experiență în domeniu, prin urmare nimeni nu știe cauza prăbușirii. Aparatul de zbor de tip Tecnam P92 Echo era folosit și pentru tururi aeriene, deasupra munților. Articolul continuă după foto cu avionul întreg:

ProTv vine cu noi amănunte: Inițial, pilotul a fost găsit inconștient, a anunțat ISU Brașov. Din nefericire, bărbatul a decedat ulterior.

Pilotul care și-a pierdut viața era un om de afaceri de 66 de ani cu sute de ore de zbor. Era la manșa aparatului său de zbor ultraușor când după nici două minute de la decolare a intrat în picaj și s-a înfipt în pământ.

Vremea era bună iar asta complică ancheta procurorilor, transmite postul TV.

Șoferii care se aflau pe șoseaua dintre Râșnov și Bran au văzut cum avionul ultraușor se îndreapta că săgeată spre pământ.

Gabriel Daviduță, martor: „L-am văzut, de aici venea așa... și a căzut. N-a încercat să se redreseze. Nu... nimic.”

Pilotul își ținea aeronava în hangarele unui aerodrom privat din Zărnești. De aici a decolat sâmbătă dimineață și la nici două minute de la decolare, la o distanță de cel mult un kilometru s-a prăbușit.

Poziția în care a rămas epava înfiptă în pământ și cu coada în sus arată că pilotul nu a apucat să redreseze aparatul, spun surse din anchetă.

Pilotul decedat era un om de afaceri de 66 de ani din București. Pasiunile lui erau natura și zborul. Avea sute de ore de zbor la activ și își cumpărase de mulți ani avionul său ultraușor. Venea des la Zărnești de unde zbura către munți. „Vârfurile nu se lasă, se cuceresc!" scrisese recent pe rețelele sociale, acolo unde împărtășea cu prietenii peisaje superbe surprinse de sus din avion.

VACCIDENT?

Comentariu jurnalistul Mădălin Pribu:

„Un bărbat de 67 de ani a murit după ce s-a prăbușit cu avionul ultra-ușor pe care îl pilota, pe un câmp din judetul Brașov.

Cam așa sună știrea de azi dimineață. Dar eu mă întreb cam ce șanse de supraviețuire ai dacă faci subitul la manșă și ești singur in avion?

Pentru că, așa cum am văzut în filmările de la fața locului, avionul nu era configurat pentru o aterizare, fie ea și de urgență. Se vede clar că s-a înfipt direct cu botul în pământ și s-a făcut zob.

Ori, cu aceste avioane, chiar dacă ai probleme majore la bord in timpul zborului, este destul de simplu să îl aduci la sol, mai ales dacă ai și un teren relativ plat la dispoziție.

Eu acum sunt extrem de curios dacă se va spune cu exactitate cauza morții, mai ales că deja se acreditează ideea că medicii veniți la fața locului l-au găsit în stop cardio-respirator dar și cu răni incompatibile cu viața.

Corect ce au zis medicii!

Întrebarea este dacă a murit un timpul zborului și avionul s-a prăbușit fără nici un control sau era conștient până la impactul cu solul?

Cu toate că dacă era conștient, clar incerca o aterizare forțată pe câmpul brașovean, având toate șansele să scape cu viață, poate chiar și fără răni majore.”