ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un comunicat al Casei de Avocatură Cuculis și Asociații vine cu lămuri privind situația legată de dosarul-spectacol de la Constanța împotriva Înaltpreasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului:

„Relativ la afirmatiile facute in spatiul public cu privire la ce ar trebui sa faca sau sa nu faca IPS Teodosie dupa ce DNA structura teritoriala Constanta a pus in miscare actiunea penala, subsemnatul, aparator in cauza si cu acordul clientului meu, facem urmatoarele precizari.

Faza urmaririi penale si orice masura dispusa de catre organele de cercetare nu afecteaza in niciun fel prezumtia de nevinovatie.

Regula se aplica atunci cand ar exista si o fapta.

Tinand seama de situatia ca "dosarul” penal este public, prin prezentarea unor pretinse probe si singulare in acelasi timp, se poate observa cu usurinta ca "dosarul" in sine este unul de tip spectacol si nu pentru a servi justitiei.

Afirmatiile din spatiul public cum ca ar fi indicat ca IPS Teodosie sa faca un pas inapoi si discutiile despre pretinsele abateri savarsite si raspunderea pe care ar trebui sa o poarte, nu fac altceva decat sa atraga o raspundere civila delictuala asupra emitentilor unor asemenea afirmatii in contextul in care principiul ne bis in idem este aplicabil.

De asemenea gasim regretabila pozitia de acuzatori a unor persoane care ar fi trebuit sa pastreze asa cum se cuvine o stare de obiectivitate in ceea ce priveste prezenta situatie.

Dorinta de a pune o "eticheta” de "inculpat” sub paravanul ordonantei de punere in miscare a actiunii penale si asta dupa multiple esuari anterioare cu alte spete si de a distorsiona faptele obiective si crea o imagine negativa din partea anumitor persoane sunt si ele de natura sa contravina bunei credinte.”

Av. Cuculis