ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a afrimat, sâmbătă, la Conferința Națională RoVaccin, că măsurile preventive, inclusiv vaccinarea, sunt binevenite, mai ales în contextul epidemiei de coronavirus. Rafila a vorbit despre măsurile preventive, readucând pe tapet legea vaccinării obligatorii, fiind unul dintre susținătorii actului normativ.
 
El a subliniat că este necesar „să încercăm să îmbunătățim protecția copiilor noștri prin adoptarea unei legi a vaccinării, care să fie funcțională”.

„Acest lucru demonstrează că trebuie aplicate măsuri preventive imediate dacă vrem să controlăm problemele de sănătate publică legate de bolile transmisibile. Și atunci avem două lucruri de făcut: pe de o parte să lucrăm pentru ținerea sub control a acestei epidemii, în măsura în care acest lucru este posibil, pentru că sisteme de sănătate dezvoltate, cum ar fi cel din Coreea și Italia, în momentul de față sunt depășite de extinderea epidemiei. Pe de altă parte, să încercăm să îmbunătățim protecția copiilor noștri prin adoptarea unei legi a vaccinării, care să fie funcțională, adică menținerea acelor prevederi care fac posibil accesul la vaccinuri și la vaccinare și reușesc să aducă sprijin părinților care vor să se informeze și responsabilizează tot lanțul de vaccinare începând cu Ministerul Sănătății, medicii și terminând cu părinții care trebuie să fie responsabili pentru copiii lor”, a adăugat Rafila, citat de Agerpres.

Într-o reacție postată pe Facebook, avocatul Gheorghe Piperea remarcă: „E clar acum de ce era necesară "confirmarea” rapidă în România a coronavirusului? Urmăriți declarația lui Rafila, tipul cu lobby-ul pentru vaccinarea obligatorie. Vorbește despre vaccinarea obligatorie a miliarde de oameni”.