ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O femeie care a suferit de Covid-19 pe parcursul acestui an, spune că tratamentul într-o cameră hiperbară i-a schimbat viața, potrivit BBC.

Asistenta moașă Leanne Lawrence, în vârstă de 39 de ani, din Marea Britanie, a contractat coronavirusul în ianuarie, care a imobilizat-o la pat cu oboseală cronică și s-a temut că va muri.

Dar Leanne a povestit pentru BBC Scotland că, în doar două săptămâni de la începerea tratamentului cu camera hiperbară, starea ei de sănătate s-a transformat.

Camerele hiperbarice sunt cel mai des asociate cu tratarea scafandrilor care suferă de boala de decompresie - sindromul "bends" - dacă ies la suprafață prea repede, ceea ce duce la formarea de bule de azot în sânge. Cu toate acestea, ele sunt utilizate și pentru alte afecțiuni.

Pacienții respiră oxigen pur în loc de 21%, cât se găsește în aerul normal, iar presiunea crește cantitatea de oxigen care se dizolvă în sânge și în țesuturile corpului.

Ea a spus că a avut "cele mai mari dureri de stomac", deoarece Covid-ul i-a atacat sistemul gastrointestinal. 

"De când am avut Covid, m-a lăsat cu dureri de cap foarte brutale, trebuie să stau într-o cameră întunecată, fără zgomot.

"De asemenea, aveam tremurături foarte puternice în mâini, furnicături peste tot, mi-am pierdut o mare parte din păr și mi-a oprit ciclul menstrual."

Leanne a spus că la un moment dat a crezut că "moare încet".

"Este aproape ca o boală invizibilă, dar soțul meu și copiii mei au trebuit să trăiască cu ea.

"Pur și simplu a durat luni și luni și luni".

În cele din urmă, o cameră hiperbară a fost sugerată în grupurile de sprijin și ea a început un tratament privat.

Leanne a spus că efectul a fost "incredibil".

"Viața mea s-a schimbat în două săptămâni", a spus ea.

"Pot să stau trează toată ziua, nu mai am palpitații cardiace, furnicăturile au încetat, nu mai am oboseală cronică".

Ea nu făcuse niciun fel de exerciții fizice în acest an - dar, în urmă cu o săptămână, a putut să meargă mai mult de un kilometru și jumătate pe jos, alături de soțul ei.

”Nu pare mult, dar pentru mine a fost enorm - ținându-mă de mână, oricât de banal ar suna. Sunt pași mărunți.

"Am ajuns să fiu din nou mamă - mi-a schimbat viața."