ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un băiat de 16 ani a decedat la o lună după doza a doua de vaccin anti-Covid. La patru zile de la ultimul vaccin, acesta a fost internat de urgență în spital, fiind diagnosticat imediat cu leucemie acută limfo-mieloblastică, cu o evoluție fulgerătoare nefirească, a relatat medicul pediatru Damian Baciu pentru Național.ro. Ca și în alte cazuri de deces după vaccin raportate de presă, Valeriu Gheorghiță l-a ignorat iresponsabil și pe acesta, fără a avertiza populația asupra riscurilor vaccinurilor „sigure și eficiente” pe care le injectează personal (foto).

I.S.M. din Brașov, în vârstă de numai 16 ani, a murit la o lună după ce i-a fost administrată a doua doză de vaccin. Potrivit medicului pediatru Damian Baciu, apariția și evoluția fulgerătoare a leucemiei la patru zile de la vaccinare nu este o coincidență: 

„Eu am aflat de situația acestui copil de la colegi, de la cadrele medicale din Spitalul de Pediatrie din Brașov. Situația este foarte gravă, aici nu avem niciun fel de dubiu. Este absolut surprinzător și nefiresc faptul de a nu face legătura între administrarea vaccinului și această afecțiune gravă, organică, la un adolescent sănătos. Cei de la Spitalul de Pediatrie din Brașov nu au căutat ceea ce trebuia, nu exista interesul, și chiar dacă ar fi făcut acest lucru, s-ar fi mușamalizat. Băiatul de 16 ani era un copil sănătos, nu a fost niciodată internat, nu a avut probleme deosebite de sănătate, nu a avut boli cronice. Provine dintr-o familie care, prin ianuarie-februarie, a fost infectată cu Covid, părinții au avut ceva simptomatologie, dar nu a fost nevoie de internare, dar băiatul nu a avut niciun semn clinic de boală. Apoi s-au vaccinat toți membrii familiei, inclusiv băiatul de 16 ani, în luna aprilie a acestui an cu prima doză, iar în 18 mai cu a doua doză. La 4 zile de la a doua doză, pe 22 mai, băiatul a fost internat în Spitalul de Pediatrie Brașov, cu semne clare de afectare medulară, iar diagnosticul de leucemie acută limfo-mieloblastică a fost pus destul de repede, pentru că toate cele trei linii celulare din sânge erau afectate”, a declarat dr. Damian Baciu pentru Ziarul Național.

Copilul era deja imun

În timpul internării la Spitalul de Pediatrie Brașov, băiatului i s-au făcut testele imunologice și s-a constatat că acesta avea imunitate pentru că trecuse prin boală, deci vaccinarea nu-și mai avea rostul, după cum recunosc chiar medicii. A fost, probabil, un exces de zel al părinților, speriați după ce trecuseră prin boală și sperând ca aceasta să nu-i mai lovească pe viitor. 

„În timpul internării în spital, acest copil a fost testat immunologic și i-au găsit anticorpi IgG, anti-SARS-Cov-2, deci făcuse boala subclinică și avea anticorpi. Acest copil nu trebuia vaccinat, nu avea nicio logică vaccinarea, cum să vaccinezi un copil care a trecut prin boală, care are apărare imunitară? Anticorpii sunt de două feluri, când ai o infectare recentă ai IgM-urile și IgG-urile. IgM-urile apar primele, iar IgG-urile apar mai târziu, dar sunt cu evoluție mai lungă. Dacă anticorpii erau de la vaccin i s-ar fi depistat IgM-uri, pentru că sunt primele care apar. Dar cum el a avut boala prin ianuarie-februarie, IgM-urile s-au estompat și au rămas doar IgG-urile. Deci copilul acesta avea apărare”, a precizat dr. Damian Baciu pentru Ziarul Național.

Fără autopsie, deși era obligatorie

Deși leucemia este o afecțiune cu debut rapid, niciodată decesul nu survine într-o perioadă atât de scurtă, mai ales că în prezent există tratamente care dau rezultate, susțin medicii. 

„Cu ani în urmă am lucrat la Centrul de Oncologie Pediatrică de la Institutul Fundeni și am văzut toată patologia canceroasă la copii. Niciodată însă nu am văzut o evoluție fulminantă, fulgerătoare a leucemiei. Acest copil, de când i s-a pus diagnosticul, într-o lună a fost mort, deși i s-au făcut toate tratamentele din protocol. Autopsia nu s-a făcut, deși era obligatorie. Părinții copilului au refuzat să accepte autopsia, că erau necăjiți, dar oarecum împăcați. Nu erau revoltați sau să spună ceva”, a mai afirmat dr. Damian Baciu pentru Claudia Marcu de la Național.