ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Damien T, bărbatul care l-a pălmuit pe Macron la un eveniment din orășelul Tain-l’Hermitage, a fost condamnat la patru luni de închisoare, în cadrul unui proces derulat rapid, asta după ce procurorii au cerut inițial o pedeapsă de 18 luni pentru „violențe voluntare contra unei persoane depozitare a autorității publice”, conform Evenimentul Zilei

Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, este fan al artelor marțiale medievale și este abonat la diverse canale de YouTube ale extremei dreapta, precizează Smart Radio.

Cred că Macron reprezintă foarte bine decăderea țării noastre. Dacă l-aș fi provocat pe Macron la un duel la răsărit, mă îndoiesc că ar fi răspuns”, a declarat Damien.  Bărbatul purta un tricou cu însemnul „A Bas La Macronie” (Jos cu Macronismul), iar martorii au declarat că l-au auzit pronunțând ”Montjoie Saint Denis”, un strigăt de luptă al armatei franceze, de pe timpul monarhiei.