ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joe Biden a confundat pentru a doua oară în această săptămână un politician în viață cu unul mort.

Președintele american s-a referit la regretatul cancelar german Helmut Kohl în loc de fostul cancelar Angela Merkel, în timp ce detalia o conversație din 2021, în cadrul evenimentelor de campanie de miercuri, scrie Sky News.

În timpul strângerilor de fonduri din New York, președintele în vârstă de 81 de ani a descris conversațiile pe care a spus că le-a avut cu liderii europeni la o reuniune G7 din Cornwall în 2021, care a avut loc la câteva luni după revoltele din 6 ianuarie de la Capitoliu.

El a spus că Helmut Kohl, care a murit în 2017, l-a întrebat cum ar reacționa dacă ar citi despre oameni care au luat cu asalt parlamentul britanic și au ucis ofițeri "pentru a opri alegerea unui prim-ministru".
 
„Și atunci Helmut Kohl s-a întors către mine și a spus: Ce ați spune, domnule președinte, dacă ați luat ziarul London Times și ați citi că 1.000 de persoane au spart ușile și au intrat cu forța în Parlamentul britanic, au ucis niște oameni de ordine, pentru a împiedica instalarea prim-ministrului în funcție”, a spus Biden.

Dar Merkel a fost cea care a participat la summit în calitate de cancelar german.

Gafa a venit la câteva zile după ce Biden l-a confundat pe Emmanuel Macron cu Francois Mitterrand.