ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Joe Biden nu va depune mărturie în fața membrilor Camerei Reprezentanților din SUA care sunt implicați într-o anchetă de destituire a sa, a anunțat Casa Albă la 15 aprilie, potrivit Epoch Times.

Richard Sauber, consilierul special al președintelui, i-a spus președintelui Camerei de supraveghere a Camerei, James Comer (R-Ky.), că președintele nu va depune mărturie în această "șaradă partizană".

"Pretinsa "anchetă de punere sub acuzare" a comisiei dumneavoastră a reușit doar să scoată la iveală numeroase dovezi că, de fapt, președintele nu a făcut nimic greșit", a declarat Sauber într-o scrisoare adresată lui Comer.

"Insistența dvs. de a colporta aceste acuzații false și nesusținute, în ciuda dovezilor ample care demonstrează contrariul, face ca un lucru despre ancheta dvs. să fie foarte clar: faptele nu contează pentru dvs.", a adăugat el.

În cadrul anchetei lor, republicanii au descoperit că milioane de dolari au trecut de la întreprinderi și persoane fizice, inclusiv străini, către membri ai familiei Biden în timp ce președintele Biden era vicepreședinte.

Ei au identificat, de asemenea, plăți de la afacerea lui Hunter Biden către președinte și de la fratele președintelui către acesta, precum și e-mailuri între președintele Biden și un asociat al lui Hunter Biden. Între timp, mai mulți martori au declarat că președintele Biden ar fi vorbit la telefon cu asociații lui Hunter Biden și că a participat la mai multe mese cu aceștia.

Președintele Biden și Casa Albă au susținut că nu a fost implicat în afacerile întreprinse de fiul și fratele său.

 Comer i-a scris președintelui în martie, spunând că dovezile "contrazic în totalitate poziția dumneavoastră".

"Având în vedere decalajul uriaș dintre declarațiile dumneavoastră publice și dovezile adunate de comisie, precum și obstrucția Casei Albe, este în interesul poporului american ca dumneavoastră să răspundeți direct la întrebările membrilor Congresului și vă invit prin prezenta să faceți acest lucru", a scris atunci  Comer.