ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Crearea de identități digitale globale, după modelul pașapoartelor de vaccinare COVID și cu ajutorul sistemului de măsurare a conformismului social implementat deja în corporațiile americane, ar putea permanentiza controlul instituit în timpul pandemiei cu scopul suprimării libertății, scrie jurnalista Ashley Sadler într-un editorial publicat pe LifeSiteNews, pe care îl redăm mai jos, în traducere.

În 2021, implementarea pe scară largă a pașapoartelor de vaccinare COVID în orașe, state și țări din întreaga lume nu numai că a constrâns oamenii să accepte injectarea cu seruri experimentale, dar i-a făcut și să deprindă obișnuința de a le fi scanate date medicale personale pentru a putea intra în spații publice.

Sub pretextul asigurării „sănătății publice”, indivizi anterior liberi s-au obișnuit cu o societate controlată, în care libertatea se cumpără cu prețul conformării la ordinele arbitrare ale elitelor.

Acum, deși multe restricții COVID, inclusiv certificatele de vaccinare, sunt abandonate, pe fondul unei oboseli generalizate față de tot ce înseamnă COVID, Forumul Economic Mondial (FEM), băncile internaționale și companiile tehnologice globale se pregătesc cu pași repezi să dezvolte ID-uri digitale globale, construite pe tiparul pașapoartelor COVID.
 
O astfel de tehnologie ar putea permanentiza mecanismele de control instituite în timpul pandemiei în scopul strivirii libertății. 
 
Pașapoartele vaccinale au deschis calea pentru ID-urile digitale globale
 
Încă din aprilie 2020, actorii principali din scenariul vaccinării universale împotriva COVID, inclusiv șeful NIAID, dr. Anthony Fauci, și dezvoltatorul de software miliardar Bill Gates, au început să prezinte identificarea digitală ca pe o soluție pentru ieșirea din „criza” COVID.
 
După lansarea vaccinurilor experimentale COVID-19 la sfârșitul anului 2020, liderii din întreaga lume au trecut la implementarea unor modele de pașapoarte COVID discriminatorii, folosind date de identificare digitale cu scopul de a segrega societatea.
 
Să trecem direct la ce s-a întâmplat luna trecută: Compania germană de telecomunicații T-Systems (ale cărei filiale de telefonie mobilă poartă numele de T-Mobile) a anunțat că a încheiat un parteneriat cu FEM pentru crearea de „certificate electronice de vaccinare” cu coduri QR care pot fi „verificate în afara granițelor naționale”.

În același timp, președintele și directorul executiv al Asociației bancherilor canadieni a anunțat că „băncile din Canada sunt perfect în măsură să contribuie la coordonarea creării unui sistem de identificare digitală consolidată între guvern și sectorul privat”.

Aceste evoluții i-au făcut pe comentatori și pe experți să avertizeze că tehnologia utilizată pentru dezvoltarea platformelor pentru pașapoartele vaccinale COVID nu va dispărea odată cu atenuarea isteriei COVID.

În schimb, tehnologia folosită pentru verificarea vaccinărilor poate fi adaptată cu ușurință astfel încât să urmărească și să evalueze nivelul de conformare la o varietate largă de ordine și priorități guvernamentale, altele decât cele legate de vaccinare, pedepsindu-i pe cei care nu se conformează prin înghețarea conturilor bancare, interzicerea călătoriilor și a accesului în spații publice printr-un simplu click.
 
„Deși la început poate presupune doar stocarea de informații digitale referitoare la vaccinarea unei persoane, celelalte funcții ale sistemului chinez de credite sociale pot fi integrate în sistemul „pașaportului de vaccinare” în câteva minute sau ore”, a explicat expertul pe probleme chineze Reggie Littlejohn, cofondator al organizației StopVaxPassports.org.

Într-o emisiune radiofonică din 2 martie, comentatorul conservator Glenn Beck a subliniat că se pregătește „un sistem de identificare digitală care ar colecta date personale despre comportamentul online al fiecăruia, istoricul achizițiilor, modul de utilizare a rețelei, istoricul medical, istoricul călătoriilor, consumul de energie, statisticile de sănătate” și multe altele, folosind informațiile „pentru a decide cine poate să-și deschidă conturi bancare, să efectueze tranzacții financiare, să acceseze asigurări și tratamente, să rezerve călătorii” și chiar „să treacă granițele”.

Avertismentele nu sunt exagerate.
 
Promotorii sistemului nu s-au sfiit să recunoască legătura dintre pașapoartele de vaccinare COVID și ID-urile digitale globale.
 
Într-o postare lungă pe Twitter, în care descria tranziția către ID-uri digitale centralizate, „Sikh for Truth”, un scriitor și editor al TruthTalk.uk, a subliniat că grupul care promovează ID-urile digitale, ID2020, fondat în 2016 de Gavi, Fundația Rockefeller și Microsoft, împreună cu alții, a pus la punct legătura dintre vaccinarea pe scară largă și platformele de ID-uri digitale cu mult înainte de pandemia COVID-19.

În 2018, organizația neguvernamentală a sugerat că „Vaccinarea reprezintă o oportunitate excelentă pentru a le oferi copiilor o identitate digitală sustenabilă, portabilă și sigură încă din primii ani de viață”.

Acum, peste 125 de companii, printre care ID2020, MasterCard, Airlines for America și IBM, s-au alăturat inițiativei Good Health Pass Collaborative pentru a crea un pașaport COVID global.
 
Armand Arton, fondator al Global Citizen Forum, a evidențiat că, la fel cum oamenii și-au suflecat mânecile pentru noile injecții experimentale, după COVID-19, vor fi cel puțin la fel de receptivi la ideea adoptării ID-urilor digitale.
 
În mod similar, Andrew Bud, fondator și director executiv al Iproov, o companie londoneză care vinde tehnologie de recunoaștere facială și a dezvoltat aplicația britanică COVID, a declarat luna trecută pentru Forbes: „Evoluția certificatelor de vaccinare va influența, de fapt, întregul domeniu al identificării digitale în viitor”.

Anul trecut, Bud a declarat pentru Business Leader că, „odată adoptate pentru COVID”, sistemele de identificare digitală „vor fi utilizate rapid pentru orice altceva”.

Există semne că ID-urile digitale vor deveni rapid normă.
 
Uniunea Europeană a început deja să implementeze un portofel de identitate digitală pentru stocarea datelor biometrice, cum ar fi recunoașterea facială și amprentele digitale, acesta devenind în același timp poarta de acces către o gamă largă de servicii, precum deschiderea unui cont bancar, înscrierea la o universitate, închirierea unei mașini și cazarea la un hotel.

ID-urile digitale ar putea fi primul pas spre un sistem global de credite sociale
 
Mulți oameni sunt deja familiarizați cu sistemul de credite sociale utilizat de Partidul Comunist Chinez, care se bazează pe tehnologia de identificare digitală pentru a evalua nivelul de încredere pe o poate avea guvernul în cetățeni (sub aspectul conformării lor - n.n.), în funcție de o serie de factori, printre care și obiceiurile în materie de cumpărături și interacțiunile pe rețelele sociale.
 
Sistemul este conceput în așa fel încât să recompenseze comportamentul agreat de superstatul comunist și să pedepsească disidenții prin suprimarea sau acordarea de libertăți. 
 
Dar China nu este singura țară care colectează date personale în sisteme de identificare digitală.
 
Din 2009, India dispune, la rândul său, de un sistem electronic de identificare foarte complex. Fiind utilizată de peste un milion de persoane din întreaga țară, platforma de identificare digitală stochează date demografice și biometrice și este conectată la un sistem de plată operat de Mastercard.
 
În Nigeria, un program de identificare digitală, care a devenit obligatoriu pentru a putea „deschide un cont bancar, obține un permis de conducere, vota și depune declarații fiscale”, a generat îngrijorări majore privind confidențialitatea, potrivit unei analize realizate vara trecută de Reuters.
 
Între timp, conceptul de identificare digitală multilaterală, acoperind cele mai mici detalii, cu capacități avansate de supraveghere și o schemă de stimulente pentru asigurarea controlului social, a fost explorat și într-un episod din serialul SF Black Mirror. 
 
Episodul, intitulat „Nosedive”, prezintă o versiune occidentalizată a sistemului de credite sociale chinez, în care nerespectarea unor standarde arbitrare poate duce rapid la privarea cetățenilor de libertăți, privilegii, interacțiuni sociale și chiar necesități de bază. VIDEO:

 

Dar ideea nu valabilă doar în cazul anumitor țări sau pentru seriale SF.

Scorurile ESG: De la punctajul acordat companiilor până la evaluarea individuală
 
Un sistem de scoruri numerice unificate pentru evaluarea nivelului de conformare la nivel politic, de mediu și social este deja în vigoare în Statele Unite.
 
Cunoscut sub numele de Scoruri de Mediu, Sociale și de Guvernanță (ESG), sistemul de evaluare a ajuns să fie ferm consolidat în rândul corporațiilor americane, urmărind amprenta de carbon a unei companii, afilierea politică, „diversitatea” rasială și sexuală a angajaților săi și multe altele.
 
În februarie, The Impact Investor a remarcat faptul că „părțile interesate sunt atente la efectul pe care o companie îl are asupra mediului”, „părți terțe și chiar și guvernul” urmărind, de asemenea, acest aspect.

Liderii financiari mondiali au solicitat deja standarde „uniforme la nivel mondial” pentru înregistrarea și raportarea scorurilor ESG.

Iar ESG nu se limitează doar la corporații.
 
Potrivit The Impact Investor, se lucrează deja la scorurile ESG individuale, care vor acoperi o gamă completă de date personale, inclusiv convingerile personale. 

„Cumpărarea unei arme, de băuturi alcoolice sau chiar articole de îmbrăcăminte va afecta scorul dumneavoastră ESG general”, se arată pe blog, precizându-se: „Nu doar achizițiile dumneavoastră vor conta, ci și de la cine cumpărați și modul în care respectivii își desfășoară activitatea comercială.”

„Afilierea dumneavoastră politică vă influențează, de asemenea, scorul ESG personal. Tipul de mașină pe care o conduceți, cât de des și chiar câte persoane se află în mașină atunci când conduceți vor fi, de asemenea, luate în considerare atunci când se decide scorul dvs.”, se mai arată în sursa citată.
 
O combinație între tehnologia folosită pentru pașapoartele vaccinale și clasamentul pe criterii ideologice ar putea însemna sfârșitul libertății în Occident, și nu numai

Nu este greu de observat cum o platformă digitală centralizată performantă, asociată unui sistem de evaluare amănunțită, precum scorul ESG individual, ar putea crea o clasă modernă de sclavi, obligată să se supună dictaturii elitelor guvernamentale și corporatiste.
 
O identitate digitală globală ar putea permanentiza genul de societate „cu două niveluri” anticipată în timpul pandemiei COVID-19, introducând țările occidentale libere într-un nou sistem de caste în care cei care se conformează valorilor și ordinelor celor aflați la putere aparțin unei clase distincte și privilegiate, pe când cei care nu o fac sunt excluși și trecuți pe lista neagră.
 
Represiunea agresivă pornită de guvernul canadian împotriva Convoiului Libertății de la Ottawa de luna trecută, când conturile bancare ale protestatarilor și ale susținătorilor au fost blocate fără un proces echitabil, ne oferă o imagine îngrijorătoare despre ușurința cu care guvernele pot distruge viețile disidenților, fără a fi nevoie de arestări sau închisoare.
 
Mai mult, într-o societate în care se folosește tot mai puțin numerar și în care toate datele, informațiile, comenzile și permisiunile importante sunt stocate pe smartphone-uri, o identitate digitală centralizată le-ar putea oferi guvernelor totalitare capacitatea de a reorganiza societatea după bunul lor plac, având posibilitatea de a elimina oponenții și de a confisca bunuri cu un simplu click.
 
Lupta nu s-a încheiat: nu pierdeți din vedere ceea ce contează
 
În timp ce liderii din întreaga lume reacționează la presiunea tot mai mare exercitată de grupuri de cetățeni curajoși, renunțând la ordinele și la restricțiile COVID, este important să fim atenți la planul ascuns și să nu ne lăsăm păcăliți.
 
Nu lăsați liderii democrați, elitele ONU și lacheii Forumului Economic Mondial să abandoneze pașapoartele vaccinale locale doar pentru a le înlocui cu acte de identitate digitale globale, operând o suprimare mai extinsă și mai persistentă a autonomiei personale, a frontierelor naționale și a libertății fundamentale. 
 
Nu dați libertatea la schimb cu confortul. După ce convoaiele de camioane și alte proteste masive din întreaga lume au mobilizat lumea pentru libertate, orientând opinia publică spre apărarea drepturilor și libertăților dăruite de Dumnezeu, haideți să ne asigurăm că nu câștigăm o mică bătălie împotriva restricțiilor COVID, dar pierdem războiul mai mare împotriva unui stat al supravegherii aflat în plină ascensiune.

Autonomia personală, împreună cu libertatea de a avea convingeri, de a ne manifesta religios, de a ne exprima și de a nu fi de acord, sunt esențiale. Trebuie să luptăm pentru a le apăra.