ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bill Gates tocmai a avertizat că "am putea intra în cea mai gravă parte a pandemiei", prezicând că răspândirea variantei Omicron a COVID-19 "va fi cea mai gravă creștere pe care am văzut-o până acum, deoarece este foarte de contagioasă", relatează LifeSite News.

În ciuda afirmației medicului sud-african care a identificat varianta Omicron, potrivit căreia aceasta provoacă simptome "extrem de ușoare", Gates își exprimă incertitudinea cu privire la cât de gravă este varianta Omicron. Rapoartele privind simptomele ușoare ale variantei Omicron sunt în concordanță cu dezvoltarea normală a virușilor, despre care se știe că devin mai puțin periculoși pe măsură ce devin mai transmisibili.

"Marea necunoscută este cât de bolnav te face omicronul. Trebuie să o luăm în serios până când vom ști mai multe despre ea. Chiar dacă este doar pe jumătate la fel de grav ca delta, va fi cea mai gravă creștere pe care am văzut-o până acum, deoarece este foarte infecțioasă", a scris Gates pe Twitter.
 
El prezice că valurile Omicron vor dura "mai puțin de trei luni" în fiecare țară și că "acele câteva luni ar putea fi rele", dar a declarat: "Încă mai cred că, dacă luăm măsurile potrivite, pandemia se poate termina în 2022".
 
„Tocmai când părea că viața va reveni la normal, am putea intra în cea mai gravă parte a pandemiei. Omicron ne va atinge pe toți. Prieteni apropiați de-ai mei o au acum, iar eu mi-am anulat majoritatea planurilor de vacanță”.