ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un interviu acordat de Bill Gates celor de la Sky News, miliardarul a dezvăluit că țările în curs de dezvoltare nu ar trebui să producă vaccinuri și, totodată, a susținut întâietatea țărilor bogate la vacccinare, potrivit Aleph News.

Gates a declarat astfel: „Există un număr limitat de fabrici de vaccinuri în lume, iar oamenii sunt foarte serioși în ceea ce privește siguranța vaccinurilor. Nu proprietatea intelectuală împiedică să se întâmple acest lucru. Nu este ca și cum ar exista o fabrică de vaccinuri inactivă, cu aprobare de la autoritățile de reglementare, care să producă vaccinuri sigure ca prin magie. Trebuie făcute studii clinice, iar procesul de fabricare să fie urmărit într-un mod foarte atent”

„Faptul că acum vaccinăm persoane de 30 de ani în Marea Britanie și SUA, iar în Brazilia sau Africa de Sud nu sunt vaccinați toți cei de peste 60 de ani nu este corect, dar în trei sau patru luni, vaccinul va ajunge la toate țările care sunt într-o situație gravă”.

Afirmațiile miliardarului au stârnit o serie de critici în mediul online, printre cele mai vocale fiind ale unei profesoare de drept la Universitatea din Essex care susține că „Gates vorbește de parcă toată decesele din India sunt inevitabile, dar statele din vest vor veni în ajutor. În realitate, SUA și Marea Britanie își țin genunchiul pe gâtul țărilor în curs de dezvoltare, refuzând să încalce drepturile de proprietate intelectuală. Este dezgustător”, dar și ale directorului organizației Global Justice Now: „Cine l-a numit pe acest miliardar șeful Organizației Mondiale a Sănătății? El singur!”.

Și jurnalistul Stephen Byranyi a reacționat la afirmațiile miliardarului. „Se comportă ca un optimist, dar de fapt are o viziune cu adevărat sumbră asupra lumii. Nu putem face mai multe vaccinuri, nu putem compromite profiturile, nu putem avea încredere în țările sărace cu tehnologia noastră și ei vor primi resturile după ce noi vom mânca. Groaznic”.