ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica Evanghelică s-a implicat în protestul anti guvern care a avut loc duminică la  Bistrița.
 
Manifestanții care au protestat duminică la Bistrița au scandat lozinci împotriva PSD și a liderului Liviu Dragnea. Ei au cerut și demisia guvernului. În momentul în care marșul a ajuns în zona centrală, la ora 19,50, clopotele Bisericii Evanghelice au început să bată, deși acestea sunt acționate în mod normal pentru a marca sferturile și jumătățile de oră, precum și orele fixe.

Site-ul timponline.ro relatează despre protestele bistrițenilor, menționând că, in momentul în care coloana de manifestanți a ajuns în dreptul Bisericii Evanghelice au început să bată toate cele trei clopote care se trag doar la moartea unui episcop, de Paști și în caz de dezastru. Oameni din mulțime și-au ridicat pălăriile în fața preotului paroh Johann Dieter Krauss, aflat la geamul casei sale de unde le făcea cu mâna, și care a arătat, în felul acesta, că este solidar cu cei ieșiți în stradă.