ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De la Ministerul Insanității, denumit abuziv al Sănătății, aflăm dintr-o postare de ieri seară, aruncată propagandist-pompieristic pe Facebook, o ȘTIRE FALSĂ, adică, pe limba lor, FAKE NEWS. De Stat. Și anume, după cum zice M.I.:

"Încheiem duminica și această săptămână cu bucurie și cu multă speranță pentru creștinii ortodocși sau catolici din România și de pe întreaga planetă.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată "Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură."

 
Papa Francisc a anunțat că se va vaccina imediat ce îi va veni rândul. Papa a spus: „Dintr-o perspectivă etică, cred că toată lumea ar trebui să se vaccineze. Este decizia etică pentru că pariezi cu sănătatea ta, cu viața ta, dar pariezi și cu viața celor din jurul tău.”
 
Numai împreună, indiferent de religie și credință, vom reveni la normalitate!"  
 
Parcă ar fi un promo la Baha'i, că ei sunt cu toate religiile și credințele împreună. Raed Arafat știe mai bine de ce, cum și, mai ales, unde.
 
Minciuna e prin omisiune, pentru că, fără exactitate, lasă să se înțeleagă faptul că Biserica va difuza Broșura enoriașilor.
 
Broșura aparatului guvernamental de propagandă agresivă conține încă din titlu o mare minciună. Se spune ca vaccinarea este "SIGURĂ" ceea ce este evident un fals. Nimeni din lumea asta nu poate spune ca este sigură. Un tratament cu autorizare limitată și pentru care nimeni nu-si asumă răspunderea asupra numeroaselor efecte secundare nu are cum să fie sigur. Așa ceva este clar o minciună iar Biserica nu poate să distribuie așa ceva enoriașilor pentru că s-ar face părtașă la minciună.
 
De altfel, ActiveNews a sesizat deja Consilul Național al Audiovizualului și Colegiul Medicilor cu privire la această campanie înșelătoară și ilegală a Guvernului, după cum puteți citi aici:
 
Minciuna ministerului, mai jos, urmată de explicațiile noastre și de un fragment de predică al Părintelui Dan Bădulescu:
 
 
Dintr-o altă postare de pe Facebook, mai aflăm și că foto-modelul militar Valeriu Gheorghiță ar fi aplaudat "implicarea BOR în campania de vaccinare".
 
Toate acestea sunt falsuri. Fake News. Pentru că și unii credincioși au dat crezare acestor distorsionări manipulatorii ale realității - între care și cititori respectabili ai ActiveNews -, menționăm că din scrisoarea Patriarhului Daniel trimisă în teritoriu - la care face referire Ministerul Sănătății - reiese clar că Broșura (maculatura - n.n.) în cauză nu este transmisă enoriașilor ci numai personalului bisericilor și mănăstirilor.
 
În realitatea, prin scrisoarea respectivă, Patriarhia Română își îndeplinește obligația firească de instituție a statului român - probabil singura autentică a statului român - de a informa. Și nimic altceva. Nicăieri nu se recomandă vaccinarea în textul semnat de Prea Fericitul Părinte Patriarh Daniel și vicarul Corduneanu.
 
Dimpotriva, se spune foarte clar în ultimul rând, ca să intre bine în capul tuturor, că această informare este dată tuturor "pentru a putea decide în cunoștință de cauză dacă doresc să se vaccineze".
 
Dar tot Patriarhia Română s-a exprimat categoric în această privință subliniind deja printr-o adresă publică faptul că VACCINAREA NU ESTE OBLIGATORIE:
 
 
În Comunicatul amintit se arată foarte clar că Biserica nu își poate asuma propaganda oficială:
 

"În legătură cu „caracterul sigur al actului de vaccinare”, cei care au autoritatea profesională și morală să recomande un vaccin absolut nou și descoperit recent sunt exclusiv specialiștii din domeniul medical respectiv.

În acest sens, Patriarhia Română salută vestea bună a apariției vaccinului care ar putea diminua și stopa actuala pandemie, însă Biserica nu se poate pronunța în probleme de ordin strict medical. Cu atât mai mult, în cazul unui vaccin recent care nu a mai fost folosit și despre care specialiștii în domeniu se pronunță ei înșiși în mod gradual sau diferit."

 
Numai un orb nu înțelege, pentru că nu vede. Sau un aparat de propagandă răuvoitor, care se face că nu vede și manipulează în folos propriu.
 
Cum ar fi o
Patriarhul Daniel a decis să promoveze vaccinarea împotriva COVID-19: E gratuită. Voluntară. Sigură

Citeste mai mult: adev.ro/qmqea6
știre Hotznews sau o alta de la UM Digi TV și chiar și de la TVR (nu le mai dăm link-urile), copiate la indigo cu aceasta din NeAdevărul, care poartă de asemenea un titlul mincinos "Patriarhul Daniel a decis să promoveze vaccinarea împotriva COVID-19: E gratuită. Voluntară. Sigură".
 
Mai amintim și pseudo-știrea cu titlu de Radio Erevan dată de vuvuzelele sistemului de la G4 și anume -  "Tot mai mulți reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române recomandă vaccinarea împotriva Covid. Constantin Necula: „În mâna lui Dumnezeu stau și vaccinurile” / Arhiepiscopul Calinic al Argeșului: „Vaccinarea este o lucrare salvatoare, să ne punem nădejdea în Domnul Dumnezeu”.
 

Dacă ne pierdem timpul să citim și această știre falsă aflăm că acei TOT MAI MULȚI REPREZENTANȚI AI BOR sunt, ca și în titlu, TOT DOI - Pr. Constantin Necula, care a răspuns probabil în calitatea lui de vedetă-media și Arhiepiscopul Calinic, care este DOAR UNUL din cei 42 de Episcopi, Arhiepiscopi și Mitropoliți ai BOR.

UPDATE: BASILICA ne confirmă aserțiunile AICI

Din seria „TOT MAI MULȚI”, putem spune și noi taman invers. În același timp și sens cu Arhimandritul Partenie, Starețul Sf. Mănăstiri a Sfântului Pavel și Monahul Filotheu de la Petru Vodă se exprimă și cunoscutul preot bucureștean Dan Bădulescu: