ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Episcopia Romano-Catolică de Timișoara nu prea se înduplecă să lase din prețul fixat de propria evaluare pentru clădirile în care funcționează Colegiul Național Bănățean și Liceul Teoretic „Dositei Obradovici”.
 
Deși Primăria intenționează să cumpere clădirile retrocedate, consilierii locali timișoreni au fost nevoiți să adopte recent o hotărâre pentru prelungirea contractului de închiriere pe încă un an. Conform acesteia, chiria lunară va fi de 15 000 de euro  pentru ca cele două instituții de învățământ să își desfășoare activitatea până în 1 noiembrie 2016 în clădirile deținute de  Ordinului Călugărițelor de Notre Dame.
 
În vara lui 2014, Consiliul Local Timișoara adopta o hotărâre prin care își exprima intenția de a cumpăra clădirile în care funcționează Colegiul Național Bănățean și Liceul Teoretic „Dositei Obradovici”. După retrocedarea acestora, primăria fusese nevoită să plătească încă din 2012 o chirie de peste 21 000 de euro pe lună pentru acele spații. 29,5 milioane de lei au cerut însă proprietarii pentru ansamblul imobiliar în care funcționează instituțiile de învățământ, potrivit unei evaluări făcute de Episcopia Romano-Catolică, ce negociază în numele Ordinului Călugărițelor de Notre Dame. 

Reprezentanții primăriei au cerut și ei o evaluare, iar suma rezultată a fost mult mai mică. Cum autoritățile nu pot plăti o sumă mai mare decât cea stabilită de evaluarea oficială, negocierile s-au împotmolit recent, Episcopia Romano- Catolică refuzând oferta făcută de reprezentanții Primăriei. La Colegiul Național Bănățean din Timișoara învață aproape 2500 de elevi.
 
Autoritățile locale susțin că vor încerca și pe durata noului contract de închiriere achiziționarea imobilelor.