ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis l-a numit consilier prezidențial pe Bogdan Aurescu. Fost ministru de Externe în Cabinetul Ponta, Aurescu va fi consilier prezidențial la Departamentul Politică Externă.

Președintele Klaus Iohannis l-a numit în funcția de consilier prezidențial la Departamentul de  Politică Externă pe fostul ministru de Externe Bogdan Aurescu, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Potrivit sursei citate, Aurescu este numit în această calitate începând de vineri, 6 mai.

Funcția a fost deținută anterior de actualul ministru de Externe Lazăr Comănescu, potrivit agerpres.ro.

Diplomatul Bogdan Aurescu a fost ministru al Afacerilor Externe în perioada 24 noiembrie 2014 - 17 noiembrie 2015. Anterior, el a fost secretar de stat în MAE.
 
Bogdan Aurescu s-a remarcat în dosarul pe care România l-a câștigat în fața Ucrainei la Curtea Internațională de Justiție, pe tema platoului continental din Marea Neagră, în negocierea dosarului privind scutul antirachetă cu SUA sau în negocierile cu Serbia privind minoritatea românească de acolo.