ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


”Justiția are viitor! Și cea care m-a convins de asta este o fetiță de numai 12 ani, care mi-a spus că vrea să devină judecătoare. Azi de dimineață s-a întâmplat asta, în fața Palatului de Justiție din Baia-Mare” scria ministra Justiției, Alina Gorghiu, pe Facebook, recent. Cîteva zile mai tîrziu, primarul penal din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a înnegurat viitorul justiției ștergînd-o de sub nasul autorităților fix cînd trebuia să meargă cinci ani la închisoare.

Pentru că se așteptau să se facă nevăzut, anchetatorii au cerut și obținut control judiciar pentru inculpat până la verdictul definitiv venit azi.

Control judiciar înseamnă că autoritățile stau cu ochii pe inculpat ca pe butelie, să nu fugă. Nu are voie să iasă din țară, poate avea interdicție să umble prin anume locuri, i se poate pune un sistem electronic de supraveghere, poate avea chiar interdicție de condus mașina și multe alte măsuri.

Cu toată supravegherea, Cherecheș a dispărut și e dat în urmărire internațională. Se aude că deja a ajuns în Italia. Mai mult, Cherecheș a dispărut în plină campanie a ministrei Justiției ”să aducem toți fugarii în țară”.

După fuga lui Omar Hayssam au căzut capetele procurorului general și ale directorilor serviciilor de informații, inclusiv al ”Doi și un sfert”.

Alina Gorghiu, ministra Justiției, Cătălin Predoiu, ministrul Internelor, și tot lanțul de conducere sunt încă, bine mersi, la posturi.

Parteneriat InPolitics

P.S: Faptul că Poliția Română a dovedit acasă la Cherecheș că nu poate nici să deschidă o poartă descuiată deja nu mai prezintă vreo relevanță: