ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentagonul a confirmat luni prăbușirea unui avion militar în Afganistan, asigurând că nu dispune încă de vreun indiciu că acesta ar fi fost doborât de un tir inamic, relatează AFP, citată de Agerpres. Talibanii pretind însă că au doborât cel puțin un avion în zona unde a căzut bombardierul american.

„Un Bombardier E-11A american s-a prăbușit astăzi în provincia Ghazni din Afganistan. Câtă vreme se fac investigații privind cauza prăbușirii, nu există indicii că aceasta ar fi provocată de un tir inamic. Vom furniza informații suplimentare pe măsură ce ele vor fi disponibile”, a transmis pe Twitter un purtător de cuvânt al forțelor americane din Afganistan, colonelul Sonny Leggett.

Bombardierele E-11 sunt aparate de sprijin pentru dronele de recunoaștere și sunt echipate cu materiale de comunicații de mare valoare.

Demnitari americani au relatat anterior pentru Reuters, sub protecția anonimatului, că aeronava prăbușită luni în Afganistan era un avion militar american de mici dimensiuni, cu cel mult 10 persoane la bord.

Talibanii anunțaseră că au doborât luni un avion militar american în provincia Ghazni, din centrul Afganistanului, toate persoanele aflate la bord pierzându-și viața. În imaginile postate pe social media de la locul prăbușirii se poate vedea că epava ar aparține unui avion Bombardier E-11A. Zona unde a căzut avionul este parțial controlată de talibani.

„Afirmațiile talibanilor că și alte aeronave s-ar fi prăbușit sunt false”, a dat asigurări colonelul Sonny Leggett, într-o altă postare pe Twitter.